Представници Хамаса у Москви: Веома ценимо став Путина

hamas

Како су саопштили представници покрета Хамас, на састанку са замеником руског министра спољних послова Михаилом Богдановим разговарало се о „начинима за заустављање израелских злочина које подржава Запад“

На састанку са замеником руског министра спољних послова Михаилом Богдановим истакли смо да веома ценимо став руског председника Владимира Путина о палестинско-израелском сукобу и напоре руске дипломатије, саопштио је палестински покрет Хамас.

„Делегација нашег покрета веома цени позицију руског председника Владимира Путина, као и напоре активне руске дипломатије“, наводи се у саопштењу Хамаса и истиче да се на састанку разговарало о начинима за заустављање израелских „злочина које подржава Запад“.

Додаје се да је покрет још једном потврдио своје право да се „одупре израелској окупацији свим расположивим средствима“.

Претходно је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова на данашњем брифингу потврдила да су представници покрета Хамас допутовали у Москву.

„Могу да потврдим да су представници палестинског покрета Хамас тренутно у посети Москви“, казала је Захарова, одговарајући на питање да ли је тачно да је представник Хамаса Муса Абу Марзук у руској престоници.

Раније је заменик министра спољних послова Руске Федерације Михаил Богданов саопштио да је одржао састанак у Катару са политичким руководством палестинског покрета Хамас, на ком су странке разговарале о судбини талаца.

Извор:
РТ