Скуп солидарности са Палестинцима: Милатовићева подршка Израелу срамна, требало је бар да ћути

palestina podrska cg

Под називом „Црна Гора за Палестину“ скуп подршке становницима Газе организовали су студенати и млади из Црногорско-палестинског друштва.

Грађански активиста Петар Кнежевић казао је да се у овом тренутку у Гази налази 2,3 милиона људи који живе на територији величине Даниловграда. Он је истакао да је народ у Гази под сталним ударима Израела, те да то не траје од 7.октобра, већ последњих 50 гпдина.

– Ако се не боримо за права других неће остати нико да се бори за наша права – казао је он.

Студенткиња Ениса Кајошај казала је да свијет данас треба да буде праведнији него икада, јер се стално прича о правди и правима.

– Зар не кажу да свијет данас брине о женама, зар нам не причају да се ратови воде за мир… Изгледа ипак да је данашњи човјек највећа кукавица међу живим створењима. У рату се моћ доказује убијањем дјеце, жена и стараца. Ево данас најдемократскији свијет ћути на масакр у Гази, за тај свијет су убијени људи само бројеви. Селективна правда је гора од сваке неправде – навела је Кајошај, пише ДАН.

Она је питала има ли наде за боље сјутра.

– Има ако не будемо ћутали. Иако неки говоре да Палестину подржава полусвијет, поручујем да сте ви који дижете глас на насиље савјест овога свијеста. Палестинци, Муслимани и Хришћани, нису тереористи и узалуд им се покушава наметнути та одредница – поручила је Кајошај.

Један од организатора данашњег протеста Илија Вујошевић казао је да је подршка предсједника Јакова Милатовића срамна, те да је требао барем да ћути, или да позове на мир.

– Не смијемо ћутати на геноцид који Израел спроводи над Палестинцима, јер то што они раде је геноцид. Не може се окупатор бранити од окупираних, већ је обрнуто. Од Владе тражимо да стане уз Палестину и уведе санкције Израелу, као што их је увела и Русији када је окупирала Украјину – казао је Вујошевић.

Он је позвао Владу и да пошаље помоћ народу у Гази.

Протестанти су пустили голубицу мира, а затим се упутили ка Тргу независности. Окупљени су позвали на ослобођење Газе.

Протест је завршен, а протекао је без инцидената.

Да подсјетимо, скуп солидарности је одржан у сриједу Бијелом Пољу и у петак у Рожајама.

Извор:
ИН4С