УЖИВО Затворени прелази Јариње и Брњак, Курти: Убијен полицајац код Лепосавића

siptar police

Према наводима Приштине, током ноћи се одиграла филмска акција на северу Косова и Метохије, а један полицајац је страдао

На северу Косова и Метохије тренутно су за улазак затворени прелази Брњак и Јариње. Наиме, преко Јариња је дозвољен излазак са Косова и Метохије, али је затворен улаз.

На путу од Северне Митровице према Лепосавићу на више места су патроле специјалне полиције које претресају возила и људе, али је на путу за сада врло мало возила.

Информације из минута у минут пратите у нашем блогу уживо

 • 24. сеп 2023 • 10:02

  10:02

  Блокирани прилази селу Бањска

  По незваничним информацијама и јутрос се повремено чује пуцњава у близини села Бањска, у коме се налази и чувени манастир СПЦ.

  Бањска се иначе налази са леве стране пута, од Северне Митровице према Лепосавићу, са магистралом је повезана путем дугим око 5 километара.

  У овом тренутку не чује се пуцњава из правца села, а неки сведоци наводе да се јутрос од зоре у неколико наврата чула пуцњава из правца Бањске.

  Излаз са Косова и Метохије преко Јариња у овом тренутку је могућ али косовска полиција ригорозно контролише и претреса сва возила све путнике који са Косова прелазе у централну Србију.

 • 10:02

  Османи: Криве су „српске криминалне банде“

  Огласила се и председница Вјоса Османи која је за напад на полицајце оптужила „српске криминалне банде“.

 • 09:25

  Курти: Нападачи имали подршку Београда

  Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти саопштио је на Фејсбуку да је јутрос око три часа убијен један косовски полицајац, и да су нападачи били тешко наоружани професионалци.

  Погинули полицајац (А.Б), према овим наводима имао је чин водника, а повређени је припадник граничне полиције и ван животне је опасности.

  „У овом тренутку се наставља пуцање из ватреног оружја различитог калибра на нашу полицију. Нападачи су професионалци са маскама и наоружани тешким наоружањем. Осуђујемо овај злочиначки и терористички напад. Организовани криминал уз политичку, финансијску и логистичку подршку званичног Београда напада нашу земљу. Влада Косова и државне институције су спремне и у координацији да одговоре на криминал и криминалце, терор и терористе“, навео је Курти.

 • 09:09

  Косовска полиција: Напад на улазу у село Бањска, погинуо полицајац

  Јединица косовске полиције наводно је нападнута ноћас на улазу у селу Бањска код Лепосавића, а један полицајац је убијен, док је други рањен, саопштила је дирекција полиције у Приштини.

  „Приликом обављања полицијских послова, у 02.34 у Северној Митровици, јединица за брзу интервенцију граничне полиције приметила је да су на улазу у село Бањска два тешка камиона (без регистарских ознака) постављена на мост, те је улаз моста био блокиран“, саопштила је полиција.

  Три јединице су, додаје полиција, кренуле у правцу локације.

  „Чим су стигле на место блокаде, наишле су на отпор, где је са неких положаја пуцано из различитог арсенала ватреног оружја, укључујући ручне бомбе и пиштоље, при чему су упуцана два полицајца“, наводи се у саопштењу.

  Јединице полиције, како тврде, реаговале су у самоодбрани и успеле су да одбију почетни напад како би створиле услове за пружање помоћи и повлачење погођених колега.

  „Повређени полицајци су извучени са локације и превезени у Регионалну болницу у Јужној Митровици, где је лекар констатовао смрт једног, док је други повређен“, наводи се у саопштењу.

  На терену су активиране све релевантне полицијске јединице по профилима, које су с времена на време нападнуте ватреним оружјем са различитих положаја, од организованих и наоружаних група, наводи се у саопштењу.

  „Полиција Косова, у сарадњи и координацији са надлежним институцијама и правосудним органима, предузима радње у циљу одржавања реда и јавне безбедности, као и извођења пред органима правде извршилаца напада на полицијске службенике“, саопштила је полиција.

   

Извор:
РТ