РТРС: Након што му је забрањено коришћење просторија у Палати Републике, Кристијан Шмит одустао од посете Бањалуци

naredba

Након што је Кристијан Шмит најавио долазак у Републику Српску и састанке у Бањалуци, генерални секретар предсједника Републике Српске Јелена Пајић Баштинац донијела је наредбу о забрани коришћења службених просторија Палате Републике за састанке са Шмитом.

– Забрањује се свим лицима која користе службене просторије институције Предсједник Републике Српске, а што се односи на службу предсједника Републике и потпредсједнике Републике Српске, да у тим просторијама организују састанке са лицем које се лажно представља као високи представник у БиХ Кристијаном Шмитом, што је у складу са Закључком Народне скупштине Републике Српске – наведено је у наредби коју је потписала Пајић Баштинац.

Додаје се да ће се сматрати да је било које лице, које поступи супротно наредби, повриједило статус штићеног објекта.

Подсјећамо, потпредсједник Републике Српске Ћамил Дураковић претходно је рекао да ће се састати са Шмитом, док је потпредсједник Давор Прањић рекао за Независне новине да се највјероватније неће састати.

И представници опозиције у Српској одбили су састанак са Шмитом.

Након што је објављено да су забрањени састанци у Палати Републике, како преносе сарајевски медији, Шмит је отказао састанак са Дураковићем у Бањалуци.

Дураковић је рекао да ће, ипак, чекати Шмита у свом кабинету у заказано вријеме.

Шмит се повукао, отказао посјету Бањалуци

Након наредбе о забрани коришћења службених просторија Палате Републике Српске за састанке са Кристијаном Шмитом, Шмит је отказао данашњи састанак са потпредсједником Српске Ћамилом Дураковићем у Бањалуци.

Извор:
НСПМ