ТЕРОРУ НЕМА КРАЈА: Албанци претукли српског младића у Грачаници

gracanica_pretuceni -mladic

СРБИНА С.П. (20) из Грачанице, претукла су у недељу око 19 сати, на путу између Добротина и Доње Гуштерице, тројица мушкараца албанске националности. Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић потврдио је за Косово онлајн да је случај пријављен и да се ради на његовом расветљавању.

Младића С.П. су напала тројица Албанаца која су се црним аутомобилом марке БМW кретала на путу Доња Гуштерица – Добротин. Он је, како каже за Косово онлајн, био са девојком у аутомобилу када га је БМW претекао.

– Претекао ме и зауставио се испред мене. Стао сам иза њега, помислио сам да му треба помоћ или да му покажем пут. Отворио сам прозор и тај Албанац је кренуо према мени, драо се. Питао сам га ‘шта је комшо, који је проблем?’, а он ме је из све снаге ударио шаком у главу и изгубио сам свест – прича С.П.

Када је дошао себи, видео је да су ту још двојица мушкараца, која су стајала код његовог прозора и покушавају да га ударе.

– Након тога, две девојке, које су биле са њима, повукле су их и вратиле у ауто, да би наставили даље својим путем – каже С.П.

Наводи да је аутомобил имао регистарске ознаке које почињу са 01 што, како каже, значи да припада приштинском региону.

Према његовој процени, возач аутомобила је имао око 40 година, а друга двојица мушкараца око 25.

Додаје да је неко од мештана видео шта се десило и пријавио случај полицији.

– Ја сам затим отишао у полицију да дам исказ, испитивали су ме око два сата. После тога сам отишао у Дом здравља да ме прегледају, а они су ме упутили на хирургију. Констатовали су ми повреде у пределу главе, једна кост ми је позади напрсла – рекао је С.П. који је ноћ провео у болници, да би јутрос био пребачен у КБЦ Косовска Митровица на детаљни преглед.

Признаје да није очекивао да му се тако нешто догоди, јер се раније свуда слободно кретао.

– Ишао сам у Приштину, Липљан, куповао, шетао са девојком… Никада нисам имао проблема ни са ким. Никада нисам дивљао, појачавао музику, први пут ми се ово дешава – прича он, наводећи да има аутомобил са КГ таблицама.

Наслућује да су Албанци видели таблице и да је то био узрок за напад.

Командир полицијске станице у Грачаници Братислав Трајковић потврдио је кратко за Косово онлајн да је било пријаве и да се ради на случају.

Извор:
НОВОСТИ