Притисак државног врха на Србе са КиМ

srbi sa kim sa drzavnim vrhom

БЕОГРАД – Државни врх Србије састаће се данас с представницима локалних самоуправа са севера Косова и Метохије, речено је Танјугу у изворима блиским државном врху.

Састанку у Председништву требало би да присуствују председник Србије Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, први потпредседник владе Александар Вучић, директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин и саветник председника и један од руководилаца тима за преговоре са Приштином Марко Ђурић.

Ђурић ју прекјуче најавио да ће државни врх Србије у наредним данима одржати низ консултација са представницима Срба са севера и југа Косова и изнети јасан став о учешћу на локалним изборима на КиМ.

Он је прецизирао да ће државни врх након разматрања укупне ситуције и „добијања непосредних информација са терена саопштити званичан став“.
„Веома је важно да пошаљемо јединствену поруку, да сви наши грађани знају шта је став Србије у вези са изласком на изборе. Након разговора са представницима насег народа на КиМ, држава ће објавити јединствени став и након тога ће уследити позив за учешће на изборима“, казао је Ђурић.

Дачић, Вулин и Ђурић заложили су се за то да све странке изађу на јединственој листи на изборе који су заказани за 3. новембар.

ТАНЈУГ