Патрушев: Запад фалсификује историју Другог светског рата, Јапанци убили око 50 милиона људи

Petrusev

Англосаксонци и њихови савезници покушавају да фалсификују историју Другог светског рата и умање велики подвиг совјетског народа у борби против фашизма, а све то како би се изазвали немири у Русији, рекао је данас секретар Савета безбедности Николај Патрушев.

Он је додао да се у том циљу намерно не спомињу злочини које су починили нацисти и њихови блиски савезници, јапански милитаристи, и да се активно умањује значај „наше земље и подвиг совјетског народа“.

„Како би ослабили Русију и поделили наше друштво, Англосаксонци и њихови савезници користе различите методе и средства за вршење свог деструктивног утицаја. Покушавају да дестабилизују друштвену и политичку ситуацију у нашој земљи и да изазову међунационалне сукобе“, појаснио је Патрушев.

Како је пренео ТАСС, он је истакао да не треба заборавити да је „1937. Јапан напао Кину“ и поручио да „нема народа или етничких група у азијско-пацифичком региону, који нису патили од милитаристичког Јапана“, који је током Другог светског рата убио велики број људи.

„Према проценама стручњака, број цивила у Kини, Индонезији, Вијетнаму, Kореји, Тајланду, Филипинима и другим земљама азијско-пацифичког региона које су убили Јапанци могао би да износи 50 милиона људи“, подсетио је руски званичник.

Извор:
ИСКРА