Никола Варагић: Ко је заиста Јелена Беговић и шта је њен задатак

jelena-begovic

Нек покушају Александар Вучић и Ана Брнабић да смене Јелену Беговић као што су Басту сменили. Не бих се изненадио ако би се показало да је она њихов шеф

Све више мислим да је ово са Бастом, а можда и са Вулином, само димна бомба да се у Влади Србије и далеко од пажње јавности остави прави агент страних интереса, упакованих у причу о развоју науке.

Баста је као отворени агент САД, а Вулин је као агент Русије, што значи да ако Вучић или Влада Србије не смени Вулина, а сменила је Басту, онда је то патриотска власт.

Нема везе што у Влади Србије седи Јелена Беговић као министарка науке, технолошког развоја и иновација, да би спроводила циљеве тзв. Четврте индустријске револуције Светског економског форума у Давосу.

Србија је тек трећа држава у Европи која је отворила Центар за четврту индустријску револуцију који је фокусиран, како је истакла министарка Беговић, на биотехнологију и вештачку интелигенцију.

Министарка Јелена Беговић недавно је била у Кини на летњем Светском економском форуму заједно са Швабом.

Ministarka Begović na skupu u Kini: Srbija će razvijati bioekonomiju i privlačiti naučnike

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović poručila je danas na panelu Svetskog ekonomskog foruma pod nazivom „Rešenje je u biologiji“, u Tjenđinu u Kini, da će Srbija razvijati bioekonomiju i napraviti jedinstven „biohab“ u Evropi.

Ministarka je rekla da će biotehnologija imati sve veći uticaj na živote ljidi, kao i da se Srbija nalazi na odličnoj poziciji u svetu, jer se upravo tu susreću zapad i istok, kao i jug i sever.

Јелена Беговић на панелу Светског економског форума под називом „Решење је у биологији“, Тјенђину, Кина, 27. јун 2023. (Фото: Министарство науке)

„Srbija je država za koju nisu potrebne vize a to je odlična pozicija da započnete nešto što će postati međunarodni pokretač razvoja. Vlada je donela odluku da razvija bioekonomiju i da napravi biohab u Evropi“, istakla je Begović.

Ona je rekla da je Vlada Srbije investirala mnogo u nauku, izgradnju naučno-tehnološki parkova, ali i kroz projekat izgradnje BIO4 kampusa, kao i da je cilj da se privuku naučnici koji će raditi i stvarati u Srbiji.

„Cilj nam je da okupimo i napravimo novi inovacioni ekosistem u Srbiji. Zajedno sa Svetskim ekonomskim forumom otvorili smo Centar za četvrtu industrijsku revoluciju, treći u Evropi, šesnaesti u svetu. Fokusirani smo na biotehnologiju i veštačku inteligenciju“, rekla je Begović i dodala da su najveći izazovi u oblasti poljoprivrede i proizvodnje hrane, medicine, energetike i zaštite životne sredine.

Kako je navela, u Srbiji se gradi Bio4 kampus, platforma koja će okupljati akademske građane, privatni sektor i svu neophodnu infrastrukturu, a sve uz pomoć vlade.

Ona je dodala sa Srbija ima mnogo kvalitetnih naučnika i da se na tom planu ne počinje iz početka.

„Sabiramo ih na jednom mestu zbog saradnje. Želimo da napravimo centar koji će biti svetsko mesto za inovaciju, želimo da privučemo ljude, ne samo iz regiona, već i iz sveta“, rekla je Begović, saopštio je njen kabinet.

(Danas)

Светски економски форум воде Клаус Шваб и Јувал Харари који као и остали антихуманисти проглашавају смрт човек и верују да ће настати нешто више, боље од човека, уз помоћ разних технологија, као што је уграђивање чипа у мозак, о чему сањају душевно болесни људи који мрзе Бога и људски род.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ