Даглас Мекгрегор: Претворили смо Украјину у гробље. Украјинске трупе су изгубиле 400.000 војника од почетка рата, а НАТО форсира самоубилачку офанзиву. Добио сам нове снимке из ваздуха – на којима се види 123.000 нових гробова

mekregor-daglas

Украјинске трупе су изгубиле 400.000 војника од почетка сукоба у тој земљи, а НАТО наставља да форсира самоубилачку офанзиву, рекао је амерички генерал и некадашњи саветник у Пентагону Даглас Мекгрегор.

„Добио сам снимке из ваздуха на којима се види да је у Украјини ископано 123.000 нових гробова“, рекао је он у интервјуу са америчким новинаром Џексоном Хинклом.

Мекгрегор сматра да је актуелна украјинска контраофанзива велики неуспех и да није направила никакав напредак. Он је оптужио Запад и НАТО да гурају Украјину у сукоб који личи на Други светски рат, и у ком долази до великих губитака.

„Претворили смо Украјину у гробље. Украјинска војска је постала постала топовско месо. А ми им говоримо да иду у напад, да заузму неколико километара како би показали својим НАТО донорима да су и даље живи. Ово је лудост, потпуно бесмислено. Људи у Вашингтону и НАТО престоницама су нехумани“, рекао је амерички генерал.

Украјинска контраофанзива на простору Запорожја, Јужног Доњецка и Бахмута је започела 4. јуна, а у њој учествују и јединице које су обучене и наоружане на Западу.

Председник Русије Владимир Путин је рекао да контраофанзива није успела, као и да су украјинске трупе одбијене на своје почетне положаје.

Извор:
НСПМ