Скупштина обуставља даљи рад Анкетног одбора: Прихваћена молба породица страдалих у „Рибникару“

marinika anketni odbor

Претходно су и Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије најавиле да њихови чланови неће учествовати у даљем раду тог скупштинског тела.

Скупштина Србије прихватила је молбу пумоноћника породица настрадале деце у трагедији у ОШ „Владислав Рибникар“, као и чланова породица и обуставила је даље поступање и рад Анкетног одбора који треба да утврди све чињенице и околности које су довеле до масовних убистава која су се догодила у Србији.

Како се наводи у саопштењу из парламента, Народна скупштина примила је 21. јула 2023. године молбу породица настрадалих у трагедији која се догодила у Основној школи „Владислав Рибникар“ и њихових пуномоћника, којом од Народне скупштине Републике Србије и народних посланика траже да се обустави било какво поступање и рад Анкетног одбора, док се не оконча кривични поступак пред тужилаштвом и пред судом.

„Уважавајући све разлоге наведене у овој молби, и у складу са ставовима посланичких група, Народна скупштина Републике Србије прихвата ову молбу и обуставља даље поступање и рад Анкетног одбора“, истиче се у саопштењу.

Претходно су и Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије најавиле да њихови чланови неће учествовати у даљем раду тог скупштинског тела.

Анкетни одбор формиран је у уторак, а шефица посланичке групе „Уједињени“ Мариника Тепић изабрана је за председницу Анкетног одбора који утврђује чињенице и околности које су довеле до масовних убистава у Основној школи „Владислав Рибникар“ и у селима на територији Смедерева и Младеновца.

Извор:
РТ