На Јарињу приведен Србин из Лепосавића

jarinje

Борис Лешевић се враћао аутомобилом из централне Србије у Лепосавић са троје малолетне деце и пријатељицом

На административном прелазу Јариње припадници полиције тзв. Косова данас су привели још једног Србина, Бориса Лешевића из Лепосавића, сазнаје „Косово онлајн“.

Он се тренутно налази на Јарињу и није добио информацију због чега је приведен.

Лешевић се враћао аутомобилом из централне Србије у Лепосавић са троје малолетне деце и пријатељицом.

Након привођења, припадници полиције спровели су Лешевића ка полицијској станици у Јужној Митровици.

Председник општине Лепосавић Зоран Тодић за „Новости“ је изјавио да је Лешевић дуго задржан у контејнерима косовске полиције и одведен у правцу Косовске Митровице, највероватније у јужни део, на информативни разговор.

„Пре четири дана Лешевић је нормално прешао административни прелаз у правцу централне Србије и вратио се на Косово и Метохију без икаквих проблема“, истакао је Тодић и додао да је у контакту са представницима Канцеларије за Косово и Метохију, као и да ће Лешевићу бити обезбеђен бранилац.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да је одмах обезбедила адвоката ухапшеном Србину.

„Реч је о новом чину Куртијевог терора и застрашивању Срба који је темпиран одмах после још једне рунде дијалога у Бриселу на којој је Приштина демонстрирала своју осионост. То је манир којем Курти прибегава сваки пут, а мета су му недужни Срби“, наводе из Канцеларије за КиМ.

Истичу да је јасно да „Аљбин Курти не жели деескалацију и мир на простору Косова и Метохије, већ нове тензије и изазивање сукоба и да преко српске муке демонстрира силу“.

Извор:
РТ