Пентагон је желео да тестира нерегистроване лекове на афричком становништву — руски врх

kirilov

Према речима Игора Кирилова, документи који су пронађени у Украјини указују на то да је Пентагон планирао да тестира нерегистроване медицинске лекове на локалном становништву, а затим их поднесе на одобрење надзорним органима „у интересу такозване велике фарме“.

Пентагон је планирао да користи своје биолабораторије у Африци да тестира нерегистроване лекове на локалном становништву, рекао је у уторак начелник руских снага за радијацију, хемијску и биолошку заштиту генерал-потпуковник Игор Кирилов.

Према речима Кирилова, документи који су пронађени у Украјини указују на то да је Пентагон планирао да употреби америчку војску да тестира нерегистроване медицинске лекове на локалном становништву, а затим их поднесе на одобрење надзорним органима „у интересу такозване велике фармације. “ За ове сврхе планирано је да се користе њене биолабораторије и фасилитативне агенције, попут Метабиоте.

„Узмите у обзир комерцијалну понуду Метабиоте са ознаком ‘поверљиво’, која је пронађена међу документима у једној од биолабораторија у Украјини. Понуда је упућена Институту за медицинска истраживања заразних болести војске Сједињених Држава и односи се на обуку специјалиста за заразне болести у Кенији. Документ показује да су Агенција за смањење претњи одбране (ДТРА) и Министарство за унутрашњу безбедност били укључени у проучавање патогена у афричким земљама, док су Америчка агенција за међународни развој и бројне структуре Европске уније били ангажовани да ове активности изгледају попут ‘хуманитарне сарадње’“, изјавио је он на брифингу о анализи докумената који се тичу војно-биолошких активности Сједињених Држава.

Осим тога, према његовим речима, пронађени су докази који показују да је Метабиота учествовала у проучавању вируса птичјег грипа Х7Н9 и да је имала водећу улогу у реализацији пројекта Предикт за проучавање нових типова корона вируса, под које су њихови носиоци – слепи мишеви – били ухваћени. „Више пута смо указивали на везе компаније са сином актуелног председника САД Хантером Бајденом и владиним организацијама. Посебно, представници Метабиоте признају да у ствари успостављају везе како би осигурали рад Пентагона и других америчких агенција. у иностранству“, додао је Кирилов.

Такође је изјавио да украјински научно-технолошки центар и други извођачи из Пентагона активно учествују у овим активностима.

Извор:
ВОСТОК