ПОМОЗИМО НЕНАДУ ЈАНИЋИЈЕВИЋУ ИЗ ГОТОВУШЕ код ШТРПЦА НА КиМ

milan vasic

Велики Србин и патриота Милан Васић учествовао је у хуманитарном концерту за наше људе са Косова и Метохије.

Синоћ је у Штрпцу одржан хуманитарни концерт за прикупљање средстава за лечење Ненада Јанићевића из Готовуше.

Ненад живи у Готовуши код Штрпца. Да би наставио нормално да живи потребна му је помоћ свих нас за трансплантацију бубрега у иностранству.

Молимо Вас да помогнете ако сте у могућности. Оно што сви можемо заједно је то да ПОДЕЛИМО ову објаву, како би она дошла до више хуманих људи.

Пошаљите  СМС 1511 на 3030

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001670910-85

Уплатом на девизни рачун:

160-6000001671549-11

IBAN:

RS35160600000167154911

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Ненаду је у јануару 2013. године успостављена дијагноза артеријска хипертензија (Dg. Hipertensio Art. Glomerupulonrphritis Persistens), а у децембру 2015. године отказала су му оба бубрега због чега му је хитном интервенцијом у КБЦ Косовска Митровица уграђен централни венски катетер, а потом и фистула у КБЦ Крагујевац. Потврђена му је дијагноза хроничне бубрежне инсуфицијенције.

Једини начин да се Ненадово здравствено стање држи под контролом су хемодијализе које се обављају 3 пута недељно због чега Ненад сваког другог дана мора да путује у Косовску Митровицу на хемодијализу.

2017. године трансплантиран је у Нишком клиничком центру али трансплантација није била успешна због чега је и даље на хроничном програму хемодијализе.

У контакту са клиником у Белорусији Ненаду се појавила нова шанса за трансплантацију, али изискује високе трошкове због чега је потребно да сви људи добре воље помогну Ненаду својим донацијама.

Средства су му потребна за припремне прегледе, тестирања, трансплатанцију, терапије и анализе, лекове и суплементе, контролне прегледе након трансплатације, превођење медицинске документације као и за трошкове пута и смештаја у току лечења.

За Ненадово боље сутра! Будимо хумани! Помозимо Ненаду!

Извор:
ТЕЛЕГРАМ