Корнелија Нинова: Продаја реактора Украјини значи уништење пројекта нуклеарне електране „Белене“. Одлука да све предамо Кијеву значи да бугарску војску лишимо кичме, да изгубимо борбену способност

kornelija-ninova

Лидер Бугарске социјалистичке партије, бивша министарка економије Корнелија Нинова поновила је своје противљење испоруци оружја Украјини. Странка већ дуго има напете односе са председником Руменом Радевом, али и социјалисти и Радев оштро се супротстављају војној помоћи Украјини.

„Када се ваше мишљење разликује од мејнстрима, онда сте или слуга Кремља, или добијате новац и тд. Ми сматрамо да бранимо бугарске националне интересе, а када браните те интересе, а они покушавају да вас протерају због тога, веома је тешко“, рекла је она новинарима.

„Наши интереси налажу да имамо нуклеарну енергију. Продаја реактора значи уништење пројекта нуклеарне електране Белене и тада нећемо имати нуклеарну енергетику. Наш други интерес је да бугарска војска има муницију. Одлука да све предамо Украјини значи да бугарску војску лишимо кичме, да изгубимо борбену способност. То је ризик за националну безбедност“, додала је Нинова.

Извор:
НСПМ