Суд у Краљеву: Тројица косовских специјалца пуштена да се бране са слободе

kosovo police

Тројица припадника тзв. Косовске полиције који су ухапшени дубоко на територији Србије 14. јуна, браниће се са слободе, након што је суд у Краљеву потврдио оптужницу против њих.

„Након што је спроведен претходни поступак и подигнута оптужница од стране Вишег јавног тужилаштва у Краљеву против осумњичених лица Б.С., Р.З. и Ш.М. због по једног кривичног дела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл. 348. ст. 4. у вези ст. 2 у вези ст. 1 Кривичног законика, ванпретресно веће Вишег суда у Краљеву је потврдило оптужницу против наведених окривљених и донело решење којим је окривљенима укинут притвор“, наводи се у саопштењу Вишег суда у Краљеву.

Сва тројица су у тренутку хапшења били под пуном ратном опремом, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, мапама, ГПС уређајима и другом опремом.

Тројица припадника тзв. косовске полиције су службеним возилом марке „дачија дастер“ дошли до алтернативног прелаза Тресава-Батњик, оставили возило и наставили даље пешке путним правцем Орахово-Гњилица, где су лоцирани и ухапшени од посебне антитерористичке јединице МУП-а.

Полицајци Рифат Зека, Бећир Сефи и Мустафа Шеми ухапшени су 14. јуна на територији централне Србије, а они су се данас појавили пред судом у Краљеву.

Првобитно им је био одређен притвор од 30 дана.

Извор:
СПУТЊИК