Курти опаснији за мир и демократију од ИСИС –а, АЛ Каиде и АЛ Нусре заједно

kurti hapsenje policija

Пише: Зоран Влашковић

Курти  јавно пљује и гази УНМИК, ЕУ, земље Квинте, Еулех, Србију… а непризнаје Бошњаке, Горанце  и никога другог на КиМ сем Албанаца

Курти на КиМ не жели ЗСО, не даје Бошњацима две општине, не даје Горанцима општину, не жели да чује земље Квинте кад је у питању земљиште манастира Високи Дечани. – Остварио је Хитлерову идеју да у свој странци нема ниједног члана ниједног другог народа, заједнице, етничке групе… – Месечно протерује 2000 до 3000 хиљаде Албанаца са КиМ

Ричард Гренел, поводом дешавања на Косову и Метохији уочи 1. Августа 2022 године, оценио да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти живи у прошлости и да је „фашистички премијер“, а саветује српске лидере да не смеју да наседну.

“Још једном, радикални левичар и искусни фашистички премијер Косова Аљбин Курти једнострано повлачи потез којим забрањује српске таблице и личне карте на Косову. То је глупо, безобзирно и непотребно. Зашто му (саветник Беле куће за националну безбедност) Џејк Саливен и (државни секретар САД) Ентони Блинкен не кажу да прекине са фашистичким методама“, навео је  тадаГренел на Твитеру.

kurti hapsenje

То је  најреалнија оцена  Албина Куртија од Гренела и најмање десет европских  професора универзитета  и политичара  о овом назови политичару који је данас  највећи непријатељ у Европи притив мира,  цивилизације, демократије.

Курти је истински већа опасност за мир у Европи од ИСИС –а, АЛ Нусре и Ал Каиде заједно.

Албин Курти, истина никада није ни покушао да буде демократа и човек цивилизације. Курти је познат  и по томе што је најекстремнији Албанац међу политичарима и најпримитивнији политичар, простак, међу Албанцима,

Да се ради о политичком примитивцу и антидемократи говори и његова чврста одлука да не жели никога на Косову осим Албанаца па зато не жели да формира ЗСО, не жели ни по коју цену да да Бошњацима општине Витомирица и Речане, такође не жели да да ни по коју цену Горанцима општину Гора.

На другој страни, Курти је   оставрио  Хитлерову идеју да у свој странци нема ниједног члана, ниједног другог народа, заједнице, етничке групе  па га и стога с правпом Гренел назива фашистом.

Да је такав фашиста и још перјаница антидемократије, јер не поштује ни свој Уставни ни Врховни суд Косова, на шта га обавештавају земље Квинте у Приштини у вези укњижења земље мананстиру Високи Дечани, а што су ови судови потврдили, Курти амбасадоре земаља Квинте у Приштини назива  “политичким ништавилима“  и учи их да се не мешају “у унутрашње ствари Косова“.

kurti police

Ко се може супроставити овом политичком насилнику, примитивцу и простаку  данас кад се зна да месечно са Косова протера између 2000 и 3000 својих сународника. У својим, било каквим обраћањима, Курти никада не помиње привреду, развој, незапосленост….  већ само испразну високу политику у којој је  најпрепознатљивијији као примитивац и  са Гренеловом оценом да је фашиста.

На другој страни посланик Демократске партије Косова Беким Хаџију поручио је Куртију да је посао инжењера електротехнике „добар посао“ и предложио му да иде у КЕК „јер је то данас потребно“, пренео је  Газета Експрес.

„Курти је дипломирани инжењер који никада није радио у својој струци, одувек се бавио политиком“, рекао је Хаџију.

„За његов инжењерски рад морали бисмо да га пошаљемо у КЕК, јер је и то данас потребно, можда би му искуство као инжењера помогло. Никада у животу није спојио две жице у енергетском сектору“, рекао је Хаџију.

Док у својој професионалној струци није споио ни две жице. у политичкој каријери никад није дотакао ни “Д“ од демократије.

А ко је уствари Албин Курти који има подужи досије затвореника и Београда и Приштине.

kurti policija

За време НАТО бомбардовања 1999. године, Курти је покушао да напусти земљу, како су тада писали медији, преобучен у жену, али га је српска полиција ухапсила. Када су се у јуну 1999. српске снаге повукле са територије Косова, Курти се нашао међу неколико стотина албанских затвореника који су пребачени на територију централне Србије. Конкретно, из затвора у Липљану пребачен је у Пожаревац.

У марту 2000, пред судом у Нишу, осуђен је на 15 година затвора због угрожавања територијалног интегритета Савезне Републике Југославије и тероризма.

Курти је у марту 2001. године, после притиска међународне заједнице пуштен из затвора. Остао је политички активан кроз невладину организацију „Мрежа – Акција за Косово“ где непрекидно критикује Унмикову управу и организује демонстрације.

Курти је у марту 2001. године, после притиска међународне заједнице пуштен из затвора.

Покрет Самоопредељење формира 2005. године. Његови припадници су тада на неколико зграда Унмика исписали графите „Нема преговора – самопредељење“, залажући се за референдум о статусу Косова. После тога је са десетинама активиста ухапшен, али и брзо пуштен из затвора.

Неколико пута је још организовао демонстрације, а 2007. је осуђен на девет месеци затвора после сукоба са румунском УН полицијом, кад је двоје људи погинуло, а десетине повређено. За страдање двоје својих суграђана лично је одговоран Курти који је организовао демострације.

На крају је, 2010. године, осуђен на девет месеци затвора. Курти је осуђен за „учешће у групи која је опструирала званична лица у обављању својих званичних дужности“.

kurti lgbt

Ипак, убрзо је пуштен на слободу јер је Окружни суд у Приштини узео у обзир време које је већ провео у притвору.

У августу 2009. године, активисти Самоопредељења испревртали су тридесетак Еулексових возила, гневни због чињенице да ова мисија Европске уније планира да склопи споразум са српским Министарством унутрашњих послова.

Једно од последњих хапшења Албина Куртија догодило се у јануару 2012. године. Косовска полиција ухапсила га је са још неколико десетина присталица Самоопредељења код Мердара где су избили сукоби полиције и демонстраната, који су упркос јаким снагама безбедности на путу између Подујева и Мердара, блокирали саобраћај за камионе натоварене робом из централне Србије а које су и првертали.

Курти је и 2015. године ухапшен са још тројицом посланика, а онда су сви и осуђени на условне казне, јер су у приштинској Скупштини активирали сузавац како би се прекинуо рад и спречило усвајање ЗСО и демаркација границе са Црном Гором.

У свом политичком деловању Албин Курти никада ниједним потезом није испољио демократију ни цивилизацију. На Косову, у срцу Европе, та Европа има истинског политичког терористу који је на тлу Европе опаснији од ИСИС –а, Ал Нусре и Ал Каиде заједно.