У Никшићу одржан скуп подршке Србима на КиМ: Ако је Косовски завјет мртав зашто васкрсава свакога дана?

niksic skup

У Никшићу је одржан скуп подршке Србима на Косову и Метохији.

20:53 Након обраћања присутних окупљени су се упутили у шетњу улицама града.

20:40 Милан Кнежевић казао је да смо као народ дужни да одлучимо „да ли желимо да живимо у „Амбасадористану“ или у Црној Гори.“

„Ако је Косово њихово, зашто нам га траже свакога дана? Ако је Косовски завјет мртав зашто васкрсава свакога дана?“, упитао је Кнежевић.

Без звона на Високим Дечанима не могу звонити звона у Острогу и Цетињском манастиру, додао је он.

20:32 Никшић није никада ћутао када је било тешко нашем народу на Косову и Метохији, рекао је Ковачевић који се управо обраћа окупљеним.

20:28 Андрија Мандић је рекао да желе да покажу српском народу на Косову и Метохији да имају подршку народа Црне Горе.

Казао је да су се, по питању Косова и Метохије у Црној Гори промијениле једино политичке прилике. Подсјетио је на бившу ДПС владу „која је признала независност јужне српске покрајине упркос противљењу већине народа у Црној Гори.“

„Косово не само да је срце Србије већ срце сваког честитог и поштеног човјека у Црној Гори“, рекао је Мандић.

20:16 У име Епархије будимљанско-никшићке присутнима се обратио протојереј Миодраг Тодоровић. Он је пренио благослове епископа будимљанско- никшићког Методија.

„Косово није проста територија већ душа и било нашега народа. Оно је покренуло све оне енергије и духовне и културне у нашем народу, да се тако представимо Европи и цијеломе свијету“, истакао је Тодоровић.

20:12 На скуп су управо стигли носилац листе коалиције „За будућност Црне Горе“ Милан Кнежевић и лидер НСД-а Андрија Мандић, као и предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић, који је иначе кандидат за посланика поменуте коалиције.

Скуп, који се одржава на Тргу Шака Петровића, организује Коалиција „За будућност Црне Горе“(НСД, ДНП, Радничка партија).

Протести у општинама на сјеверу Косова и Метохије, подручју насељеном већином Србима – Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу почели су 26. маја, када су се групе локалних Срба окупиле испред општинских зграда у знак протеста против уласка нових, нелегитимних албанских градоначелника у зграде ових општина.

Извор:
ИН4С