Двери: Дозволом Информеру за телевизију, РЕМ се подсмева грађанима који протестују

dveri-nova

Покрет Двери оценио је да се Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), одлуком да компанији „Инсајдер тим“, у чијем је власништву лист Информер, да дозволу да покрене кабловску телевизију, подсмева грађанима који протестују на улицама Београда и траже смену руководства тог тела.

„Иако је одавно кристално јасно да је Информер један од медијских генератора мржње у српском друштву, да је то гласило СНС-а које нема никакву другу сврху до обрачуна са свима који другачије мисле од актуелне власти и које, уз ТВ Пинк, представља симбол величања неморала, то уопште није сметало РЕМ-у да овом медијском злу да дозволу да покрене ТВ програм“, наводи се у саопштењу тог покрета.

Двери наводе да због свега тога траже, не само оставку свих чланова РЕМ-а, већ и оставке комплетног државног руководства и изборе на свим нивоима.

„Црвене линије у медијској промоцији неморала, криминалаца и старлета су одавно пређене“, додаје се у саопштењу.

Н1 пренео је раније данас да је Савет РЕМ-а на данашњој седници одлучио да предузећу „Инсајдер тим“, власнику листа Информер, изда дозволу за пружање медијских услуга путем кабловске и ИПТВ мреже, доносно дозволу за покретање кабловског ТВ програма.