ИН4С Ексклузивно – Из угла Игора Дамјановића: У Кијеву не брину колико ће Украјинаца погинути

igor in4s

Игор Дамјановић, наш дописник из Русије и Украјине боравио је прошле недеље у дијелу Запорожске области који контролише руска војска. Разговарао је са војницима на фронту, губернатором Јевгенијем Балицким, регионалним министром економског развоја Јуријем Гусковим и људима задуженим за функционисање пољопривреде, најважније привредне гране у тој области.

Посебно занимљив је став војника на фронту и губернатора Балицког поводом дуго најављиване украјинске контраофанзиве.

Интересантно је и противљење губернатора Балицког везано за Споразум о житу, на чији су продужетак представници Руске Федерације недавно дали пристанак.

Губернатор Јевгениј Балицкиј је овај споразум упоредио са документима које су током мајданских протеста западни амбасадори потписали са тадашњим предсједником Украјине Виктором Јануковичем да би га убрзо након тога преварили.

„Ја сам против Споразума о житу, то је превара слична као што су раније из Европе варали Јануковича“ – испричао је Јевгениј Балицкиј, губернатор Запорожске области и додао: „Контраофанзиву покушао би само лудак, али Кијев није брига колико ће Украјинаца погинути“.

Поред Балицког о могућој Украјинској контраофанзиви разговорао је и са борцима добровољачког батаљона „Павел Судоплатов“, који у суперлативу говоре о својим саборцима изСрбије, регионалним министром економског развоја и одговорним за прољећну жетву и сјетву.

Погледајте и како живи регион у вријеме рата:

Извор:
Ин4С