ДРАМА У БЕЛОРУСИЈИ: Председник Лукашенко изненада завршио у болници

lukasenko

Белоруски председник Александар Лукашенко примљен је у болницу у Минску.

Како су јавили украјински медији, поворка аутомобила која обично прати Лукашенка стигла је у болницу око 7 увече. За то време прилаз болници је био затворен, а све околне улице биле су под присмотром наоружаних стражара.

Лукашенко се последњи пут појавио у јавности 9. маја, када је заједно са Владимиром Путином присуствовао паради поводом Дана победе у Москви, пише Yahoo.

Тада су сви коментарисали да председник Белорусије изгледа прилично слабо. За разлику од осталих лидера који су присуствовали прослави, Лукашенка је требало возити чак и на кратке удаљености. Због слабости је чак пропустио и званични ручак са Владимиром Путином.

Ројтерс је приметио да је Лукашенко изгледао „уморно и нервозно лупкајући ногама“, а „десна рука му је била видно завијена и генерално се чинило да му није добро“.

Касније тог дана, Лукашенко је присуствовао прослави Дана победе у Минску. Међутим, он је прекршио традицију и уместо војне униформе обукао је одело и није одржао говор. А у последње две недеље присуствовао је врло мало догађаја.

Извор:
ГЛАС ЈАВНОСТИ