Природни лек за срце и крвне судове

srceПогледајте које то биљке снижавају, а које подижу крвни притисак. Које биљке прочишћавају крв и крвне судове, а које регулишу ниво доброг и лошег холестерола, те на крају које биљке јачају срце?

Глог је јако здрава биљка и добар природни лек – верује се да је глог један од највреднијих и најделотворнијих природних лекова за срце. Он јача и регулише рад срца. Поред тога, глог је стари природни лек за регулацију крвног притиска, јер глог, поред тога што може снизити повишени крвни притисак, он може и подићи низак у случају ослабљеног срчаног мишића. Добар је у лечењу оштећеног срчаног мишића у старости, код упале срчаног мишића, благотворно делује у лечењу закрчених крвних судова и ангине пекторис.

Матичњак се користи као природни лек који штити и јача срце, те прочишћава крв.

Лековита биљка имела треба бити стручно припремљена, а тада је одличан лек за регулацију крвног притиска, рада срца, циркулације, метаболизма, разних хормоналних поремећаја и других процеса у организму. Имела је такође добар природни лек против главобоље, вртоглавице, грчева, срчаних сметњи, напада ангине пекторис, артериосклерозе, замора, страха, губитка воље и слично. Чисти крв и помаже код шумова у ушима.

Першун је јако позната зачинска биљка. Ипак треба истакнути да је першун такође и лековита биљка која јача мускулатуру срца. Богат је витамином Ц, који смањује ризик од срчаних обољења, можданог удара и артериосклерозе.

Јечам снижава ниво холестерола у крви па самим тим превентивно делује код кардиоваскуларних обољења.

Семенке лана одржавају ниво лошег холестерола што је значајно за превенцију обољења срца и крвних судова.

Орах регулише однос доброг и лошег холестерола па тако спречава настанак тромба у крвним судовима.

Бадем је посебно добар за срце јер је богат витамином Е. Он обилује здравим масноћама, моносахаридима и полисахаридима. Бадем као антиоксидант снажно делује у превенцији артериосклерозе.

Јабука поред свог освежавајућег деловања има и лековито. Она спречава стварање крвних угрушака и подиже низак крвни притисак.

Бели лук је јако ефикасан и моћан природни лек за снижавање високог крвног притиска.

Маслиново уље, лосос, зобене пахуљице, авокадо и махунарке такође имају благотворно деловање на срце и крвне судове.

НАРОДНИ ЛЕК