Почиње примена договореног у Охриду: Састанак Петковића и Бисљимија 4. априла у Бриселу

brisel

Састанак шефова преговарачких тимова Београда и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија биће одржан 4. априла у Бриселу, сазнаје Танјуг.

Портпарол Европске комисије Петар Стано раније данас најавио је да ће следеће недеље у Бриселу бити одржан састанак шефова преговарачких тимова Србије и такозваног Косова.

Њих су посредници ЕУ позвали како би се почело са радом на свему што је договорено на састанцима у Охриду 18. марта, навео је Стано на конференцији за новинаре.

Он је истакао да му је драго што су разговори вођени у Охриду постали популарни у региону и истакао да даље ствари треба чинити корак по корак.

“Начинили смо веома важан корак у Охриду, договор о анкесу је постигнут, а сада треба да прионемо на имплементацију“, рекао је Стано.

Он је истакао да су лидери земаља ЕУ нагласили да обе стране, и Београд и Приштина, морају са имплементацијом да крену брзо и, како је рекао, у доброј вољи.

“Ми смо покренули институционалну страну посла, како би се кренуло с првим корацима, поготово када је реч о поглављу 35 што се тиче Србије, као и важних корака са косовске стране. Оно што могу да кажем је да ће ускоро бити састанака на високом нивоу, али ћемо то саопштити када буде време“, рекао је Стано.

Извор:
СПУТЊИК