Украјински војник пуцао на аутомобил жене са дететом, јер је говорила руски

ukraina

На снимку се види како је украјински војник изашао из теренца, назвао жену „олошем“ и оптужио је да је прекршила саобраћајна правила, јер је претекла њихов конвој на путу, а самим тим и омела њихово кретање

На друштвеним мрежама појавио се снимак како припадници Оружаних снага Украјине пуцају на аутомобил у коме се налазе жена и дете, зато што је с њима разговарала на руском.

На снимку се види како је камионет са крстом Вермахта (Balkenkreuz) пресекао цивилни аутомобил. Украјински војник је изашао из теренца, назвао жену „олошем“ и оптужио је да је прекршила саобраћајна правила, јер је претекла њихов конвој на путу, а тиме омела њихово кретање.

Затим је захтевао њене папире и почео да лупа по аутомобилу да их брже извуче, док се у позадини чује плач детета.
Жена је покушала да га укори због тога што је био груб пред дететом и замолила да се понаша адекватно. Међутим, када је војник чуо да жена са њим разговара на руском, Украјинац је побеснео и рекао да је „свиња и глупа“.
На крају, мајка малог детета почела је да паничи, али милитант се ни ту није зауставио – стао је поред аутомобила и неколико пута пуцао, што је дете веома уплашило.

Подсетимо, поновно оживљавање „реликвија“ нацистичке Немачке у Украјини, почело је знатно пре руско-украјинског сукоба, али је са њим добило нови замах.

После присвајања нацистичке идеологије, њених симбола и обележја, „арсенал“ Трећег рајха је употпуњен и извођењем на терен чувеног тенка „пантер“ који је Вермахт користио у борби са Совјетима од 1943. године. Испоставиће се да је у питању само „добра реплика модела ‘пантер'“, објашњава историчар Марк Фелтон.

На тенку је уочљива црвено-црна застава коју данас користе екстремни украјински националисти, а која је некада била борбена застава квислиншке Украјинске устаничке армије, војног крила Организације украјинских националиста чију је једну од две фракције предводио ноторни Степан Бандера.

Извор:
РТ