Деца Херсона, Крима и прљаве игре Запада

херсон

Украјина „иде у Европу“, што значи да упија све незамисливе европске гадости.

Међународни кривични суд (МКС), издавши налог за хапшење  Владимира Путина, оптужио га је за најапсурднију од свих могућих оптужби – за незаконито депортовање у Русију деце са „окупираних“ територија Украјине.

Реалност је ово. Почетком октобра, у вези са појачаним гранатирањем Херсона, одлучено је да се ученици из херсонских школа одведу на одмор у дечје кампове на Криму. Наравно, путовање је било потпуно добровољно. Родитељи око 2,5 хиљаде херсонске деце искористили су ту прилику. Многи су одлучили да оставе своју децу код куће.

Касније, с обзиром на почетак евакуације из Херсона и погоршање ситуације у граду, организовани повратак деце је отказан. Већину деце су одвели родитељи. Нико их никада није спречавао и не спречава да своју децу одведу да остану у неком од кампова, а потом, ако желе, да оду са њима на територију коју контролише Украјина (преко трећих земаља).

Сада је у Евпаторији остало мање од сто деце, која су окупљена у једном од кампова, где су им створени одлични услови за живот, учење и општи развој.

Управа кампа (као и сама деца) је у сталном контакту са родитељима, ажурно одговара на сва питања, одговара на настале захтеве и жеље. Кијев, с друге стране, већ дуже време растура ту тему, наводећи цифру од скоро 700 хиљада (!) „присилно депортованих”. Међународни кривични суд је заузео ово. Штавише, Русија је спремна да помогне у враћању деце која су завршила у Русији родитељима, а Марија Лвова-Белова, комесарка за права детета, то чини.

Једно такво путовање је организовано, у Херсон се вратило 16 деце, која су, као и њихови родитељи, морали да причају медијима о „ужасима” боравка у Русији: деца су, испоставило се, била „присиљена” да слушају и певају руску химна, пратити дневну рутину итд.

Проблем је што је мало оних који желе да се врате са руског Крима у украјински (сада) Херсон. „Гардијан“ примећује: „Део проблема је што многи родитељи одбијају да се обрате украјинским властима из страха да ће бити означени као руски сарадници или присталице. У атмосфери терора и репресије која је створена у Херсону, то је могуће.

Међутим, није ни то главно. Родитељи који су остали у Херсону не желе да се њихова деца врате на територију коју контролише Кијев, схватајући да је будућност деце само у Русији.

Према информацијама које стижу из Херсона, украјинске власти покушавају да преко образовних институција (нерадних) прикупе информације о томе где су деца и њихови родитељи који су тамо студирали, како би им „снажно“ понудили помоћ у „спајању породице“ . Међутим, то не помаже много.

У позадини провокације МКС-а и чињенице да је Лвова-Белова постављена за „саучесника” руског лидера, сви контакти ће бити прекинути, а то је оно што је Кијеву потребно да би „скочио” са губитника. тема. Руске власти обезбеђују свима који желе да се евакуишу на безбедна места. Можете отићи са породицама или послати дете на неко време у здравствени камп.

Шта је смисао најлуђих оптужби? Делимично, ово је „демонстрација снаге“ на украјинском: није важно како је, главно је како ће то представити западни медији. Ко ће поверовати да озлоглашена међународна правда у лицу МКС може бити толико лажна?

Овде постоји и политички аспект. Стандардне оптужбе Русије за кршење међународног права постале су досадне. Треба ми нови! Погледајте: Московљани киднапују украјинску децу!

Само треба да погледате нешто друго. И ужаснути се другима. Украјина „иде у Европу“, што значи да упија све незамисливе европске гадости, укључујући пропаганду изопачености људске природе и малолетничког правосуђа са забраном да родитељи похађају школске часове где њихова деца причају о 49 „полова“ и ужицима истополна љубав.

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА