Бошко Обрадовић: Србија памти, брани и не да Косово и Метохију

bosko-obradovic

Данас је у Београду одржана конференција за медије државотворне опозиције на којој су говорили Бошко Обрадовић – народни посланик и председник Двери, Милош Јовановић – народни посланик и председник Новог ДСС-а, Милица Ђурђевић Стаменковски – народни посланик и председник Заветника, Војислав Михаиловић – народни посланик и председник ПОКС-а и др Душан Пророковић, у име Покрета за одбрану Косова и Метохије.

Бошко Обрадовић је истакао следеће: „Позивам све родољубиве парламентарне и ванпарламентарне политичке странке, сва патриотска удружења и ратне војне ветеране, породице погинулих у отаџбинским ратовима 1991-1999. и протеране са КиМ, све породичне људе и домаћине којима је стало до очувања Косова и Метохије у саставу Србије – да се у петак, 17. марта у 18 часова испред Храма Светог Саве у Београду саберемо на великом националном окупљању под називом СРБИЈА ПАМТИ, БРАНИ И НЕ ДА! Те вечери обележићемо годишњицу мартовског погрома над Србима и српским светињама на КиМ из 2004, као и годишњицу 24 године од почетка НАТО бомбардовања Србије која ускоро такође долази. Тада ћемо се у шетњи сећања и поштовања од Светосавског платоа до Председништва подсетити свих српских хероја од Косовског боја до Кошара и Паштрика, који су били спремни да своје животе дају за одбрану Отаџбине и Косова и Метохије у саставу Србије.

У њихово име и у име наше генерације Срба на завршном скупу испред споменика цару Николају упутићемо упозорење актуелној власти да нема право да прихвата и примењује француско-немачки ултиматум о признању лажне државе Косово. Тада ће се поред четири лидера нашег заједничког државотворног блока патриотске опозиције обратити и бројне нестраначке личности: проф. др Милош Ковић, проф. др Ратко Ристић, проф. др Александар Ћорац у име Срба са КиМ, као и представник студената, јер ово наше окупљање је надстраначког карактера и у њега су позвани сви који су против француско-немачког ултиматума.

Према информацијама којима располажемо, власт намерава да међу окупљене у петак убаци и своје људе који би пробали да изазову инциденте, нарушавају безбедност људи и имовине и на сваки начин баце љагу на најављени догађај који је планиран као миран и достојанствен. Позивамо све учеснике великог националног окупљања, на које долазимо са својим породицама да на племенити и одлучан начин искажемо колико нам је стало до Косова и Метохије, да не наседају на било какве провокације и да покажемо најлепше лице Србије која памти, брани и не да своје Косово и Метохију. Позивамо и припаднике МУП-а да обезбеде догађај и не дозволе било какве пррвокације убачених елемената које власт шаље да доведу у питање значај једног оваквог скупа. Ми смо они који се залажу за поштовање Устава и очување КиМ у саставу Србије и говоримо у име преко 80% грађана Србије који су против косовске независности. Они који се са тим не слажу могу своју полиитку капитулације и издаје да кандидују на ванредним изборима па да видимо колику подршку ће добити. Још једном позивамо председника Републике Александра Вучића да у Охриду 18. марта одбије француско-немачки ултиматум у целости или да заједно са Владом Србије поднесе оставку, па да идемо на ванредне председничке и парламентарне изборе.“

Извор:
ДВЕРИ