Лидер Придњестровља: Сви учесници атентата повезани са Украјином, обратићемо се и СБ УН

vadim krasnoseljski

Лидер непризнате Придњестровске Молдавске Републике Вадим Красносељски изјавио је да су сви приведени због припреме терористичког акта против њега повезани са Службом безбедности Украјине, која је, према расположивим информацијама, овај терористички акт одобрила и припремила.

Красносељски је за локалну ТВ рекао да је међу приведеним лицима и грађанин Придњестровља, који је молдавски држављанин. Њему је раније суђено за разбојништво, а у последње време живео је у Одеси. Сви остали су стигли на територију Придњестровља под маском украјинских избеглица.

Лидер је, поред тога, нагласио да је наложио министру иностраних послова да се свим члановима Савета безбедности Уједињених нација упути захтев за истрагу терористичког акта у Тираспољу, који је припремила Украјина.

„Постоји формат ‘5+2’ и друге структуре, укључујући ОЕБС, које ћемо такође позвати да истраже ову ситуацију и осигурају нашу безбедност“, рекао је Красносељски.

Министар иностраних послова непризнате Придњестровске Молдавске Републике Виталиј Игњатјев је, са своје стране, у разговору за исту телевизију изјавио да је у вези са припремом терористичког акта тражио објашњење од украјинских власти, али да одговор за сада није добио.

Претходно је републичко Министарство државне безбедности саопштило да је у непризнатој Придњестровској Молдавској Републици спречен покушај убиства председника Вадима Красносељског, а осумњичени су приведени, преноси Спутник.

Извор:
ИН4С