“ОВК“ званично терористичка организација

Lого са сликом тројице чланова породице Јашари, вођа тзв. Ослободилачке војске Косова

Lого са сликом тројице чланова породице Јашари, вођа тзв. Ослободилачке војске Косова

Пише: Зоран Влашковић

Српска листа саопштила је, у понедељак 6. марта,  да су привремене институције власти у Приштини без најаве и законског основа наметнуле да у потпису службених мејлова свих запослених, па и Срба, Бошњака, Горанаца и осталих народа, буде лого са сликом тројице чланова породице Јашари, вођа тзв. Ослободилачке војске Косова.

У саопштењу Српска листа затражила је од међународних представника да се „јасно одреде по овом питању и покажу да нико нема права да дискриминише људе и намеће једноумље”, посебно у „светлу кривичних поступака који се воде пред Специјалним судом за злочине који су почињени” на Косову и Метохији. „Ово је још један вид институционалног притиска и класичан пример дискриминације српског и осталих народа који само раде свој посао, а којима се не дозвољава да имају свој став о догађајима из прошлости”, навела је Српска листа у саопштењу.

A званично, “Ослободилачка војска Косова“ je одлуком Стејт департмента и америчког председника Џорџа Буша на црној листи као терористичка организација.

Одлуком председника Америке Џорџа Буша, Указ број: 452  и Прокламацијом број: 13219,  још 26. јуна 2001. године “ОВК“ стављена на црну листу терористичких организација и помагања терористичким организацијама!

И далеко пре Буша, специјални амерички представник Роберт Гелбарт је 23. фебруара 1998. у Београду изјавио да је „ОВК без икакве сумње терористичка организација“.

Роберт Гелбард је направио класификацију терористичких организација и ставио ОВК на листу Стејт департмента као нарко-дилерску терористички огранизацију. После неколико месеци постали су борци за слободу, отприлике колико је требало да се Букошијеви и Руговини људи ликвидирају, а да се на чело ОВК доведе Тачи.

“ОВК“ је у свом деловању највише убила и киднаповала цивила, недужужних  неалбанаца али и самих Албанаца. Убијала је из заседа и нападала ненаоружане цивиле у српским срединама. “ОВК“ је убила више од 400 Албанаца који нису хтели кренути са њима или једноставно који су радили у српским фирмама на Косову и Метохију.

Колико је светао лик појединих албанских посланика  Скупштине Косова, углавном бивших чланова “ОВК“, говори и то да су их баш њихови пријатељи Американци,  ставили на црној листи: Даут Харадинај (брат Рамуша Харадинаја) и Реџеп Селими. Ту је и Рустем Мустафа – Реми, бивши посланик ПДК, Сами Љуштаку, Рамиз Ладровци, Насер Кељменди, Лавдрим Муџахери, Харадинај Бала, Фатмир Лимај, Сами Љуштаку, Исак Муслиу, Јонуз Муслиу, Шефћет Муслиу, Рустем Мустафа, Реџеп Селими, Азем Сyла, Емруш Џемаили, Сами Укшхин…