Пригожин: У „Вагнеру” не постоји ни један једини Србин

vagner

МОСКВА – Оснивач и вођа „Вагнера” Јевгениј Пригожин изјавио је данас да у тој руској паравојној формацији нема држављана Србије, коментаришући текст објављен данас на “politico.eu“, у којем се наводи да је председник Србије Александар Вучић за тај портал раније рекао “да ће сви Срби регрутовани у паравојној групи „Вагнер” који учествују у непријатељствима у Украјини бити ухапшени по повратку у домовину“.

„Не постоји један једини Србин у „Вагнеру” на данашњи дан, 1. марта. Последњи који се борио за  „Вагнер” отишао је пре два месеца. Ако иједан Србин тврди да се борио за  „Вагнер” у 2023. – то је лаж. Не верујте му“, поручио је Пригожин за руски портал РЕX који га је замолио да прокоментарише Вучићеву изјаву.

Пригожин је посебно нагласио да  „Вагнер” “никада није био у Србији“ и да “нема никакве контакте са Србијом“, пренео је ТAСС.

Пригожин је свој одговор објавио и на свом Телеграм каналу.

„Не треба ми „Вагнерова” подршка, не требају ми да ми аплаудирају или да ме критикују”, рекао је Вучић за politico.eu током Минхенске безбедносне конференције, како наводи тај портал у данас објављеном тексту под насловом „Вучић се суочава са тешким избором“.

Извор:
ПОЛИТИКА