Полицијска управа Града Београда није одобрила скуп „Нема Србије без Косова и Метохије“, планиран за 2. фебруар испред Скупштине Србије

skup

Полицијска управа за град Београд није одобрила скуп „Нема Србије без Косова и Метохије“, планиран за 2. фебруар испред Скупштине Србије.

У образложењу полиција је навела да је поступајући по пријави окупљања, утврдила да она није благовремена у смислу чл. 12., ст.3. Закона о јавном окупљању и није усклађена са одредбама Закона о јавном окупљању.

У Скупштини је за тај датум најављен почетак расправе о Косову и Метохији, којој ће присуствовати и председник државе Александар Вучић.

Нова: Напредњаци спремају долазак пред Скупштину 2. фебруара

Српска напредна странка припрема се за долазак председника Александра Вучића у Скупштину Србије и представљање европског предлога за Косово народним посланицима, сазнаје дневни лист Нова.

Нова пише да функционери и активисти владајуће партије данима раде на припреми скупа подршке лидеру напредњака, а извори Нове наводе да је план да се напредњаци окупе испред парламента на дан одржавања седнице.

Према незаваничним најавама, седница Скупштине Србије требало би да почне 2. фебруара.

Извор:
НСПМ