Путин: САД још држе Немачку под окупацијом, а Русија брани своје историјске територије

putin

„ТАКО СЕ КАЛИ ЧЕЛИК“ РЕКАО СТУДЕНТУ КОЈИ ЈЕ БИО НА ФРОНТУ И ПРИЗНАО ДА ЈЕ САДА „ДРУГИ ЧОВЕК“

* „Европске елите често служе не сопственим националним интересима, већ интересима трећих земаља. Европа ће пре или касније повратити свој суверенитет, али ће за то, по свему судећи, требати још времена“

* Нагласивши да ни Руси нису савршени, додао је: „Нису, али им није пало на памет да укину Бетовена или Баха. Руска Федерација неће живети без светске културе, за разлику од Запада који укида Чајковског“

_______________________________________________________

АМЕРИКАНЦИ и данас фактички држе Немачку под окупацијом – оценио је Владимир Путин.

У разговору са студентима Московског државног универзитета, додатно је разјаснио:

„После Другог светског рата Немачка је, као што знате, била подељена на четири сектора – амерички, британски, француски и совјетски. Совјетски Савез је формализовао престанак овог окупационог статуса, али Сједињене Државе нису. И, говорећи строго и формално-правно, територија Савезне Републике Немачке је под окупацијом америчких снага. Суштински  је тако, а има их много“.

Шеф руске државе је подсетио студенте и да су совјетске трупе биле у Аустрији, али да су добровољно отишле. А Русија је, као правни наследник Совјетског Савеза, деловала као гарант устава и неутралног статуса Републике Аустрије.

„Врло много обичних грађана у Аустрији то зна и захвални су Русији на таквој позицији. <…> Што се тиче других европских земаља, ситуација је компликована“, додао је руски председник.

Путин је у септембру прошле године рекао да САД под окупацијом држе Немачку, Јапан и Јужну Кореју, а истовремено говоре о равноправности са њима.

Руски лидер је данас истакао и да су акције САД изазвале миграционе токове у свету.

Московским студентима је још рекао:

„Европске елите често служе не сопственим националним интересима, већ интересима трећих земаља. Европа ће пре или касније повратити свој суверенитет, али ће за то, по свему судећи, требати још времена“.

Путин је посебно нагласио да Русија не може дозволити угрожавање својих историјских територија“:

„Циљ специјалне операције, као што сам много пута рекао, пре свега је заштита људи, а пре свега, заштита Русије од претњи које покушавају да нам створе на нашим историјским територијама око нас!“

Нагласивши да ни Руси нису савршени, додао је: „Нису, али им није пало на памет да укину Бетовена или Баха. Руска Федерација неће живети без светске културе, за разлику од Запада који укида Чајковског“.

Реагујући на речи студента из Луганска, Владислава Олејњика, који је већ учестовао у специјалној операцији у Украјини, да је он сада, после боравка, на фронту „други човек“, председник РФ је указао: „Да, тако се кали челик!“

Извор:
ФАКТИ