Специјалци РОСУ пуцали на Србе на Косову и Метохији, један погођен у груди

rosu

Припадници специјалне јединице полиције тзв. Косова Росу пуцали су данас око 11.30 часова код нелегалног пункта на Бистричком мосту на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић на возило у којем су се налазила два Србина, саопштио је Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ.

Том приликом рањен је Миљан Д. док је његов сувозач Душан С. тек пук срећом прошао без повреда, док је читав аутомобил изрешетан.

Делевић је погођен у пределу левог грудног коша и има прострелну рану с којом је транспортован хитно у болницу у Краљеву.

„Припадници Куртијевих Росу специјалаца на српско возило и Србе у њему запуцали су из рафала само зато што нису желели да дозволе да их без икаквог основа и и разлога Росу полиција малтретира“, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Куртијеви специјалци Росу нема шта да траже на северу КиМ, као и на овом пункту који је бесправно и нелегално подигнут, а са кога свакодневно малтретирају српски народ који туда пролази, наводи Петар Петковић.

„Београд од почетка присуства специјалаца Росу на северу упозорава да је њихов једини циљ да изазову инциденте и малтретирају наш народ у покрајини, што се данас и показало. Очигледно је да Курти не преза ни од чега да пусти српску крв и то је једина сврха постојања његових ескадрона на северу КиМ“, додаје Петковић.

Извор:
СПУТЊИК