Слободан Јанковић: Вучић опет победио – РОСУ и приштинска полиција на северу КиМ

slobodan-jankovic-medija

Пристао си на РОСУ, док си – знали смо због представе – шетао тенкове и другу војну технику. У међувремену си прогурао буџет са предвиђеним задуживањем од десет милијарди евра

Како смо дошли до тога да власт у Београду слави победу у којој РОСУ и шиптарске плаве блузе остају и на северу КиМ?

У августу 2022. године, пре мање од шест месеци, намесник Вучић и његов хор СНС дечака тврдили су да је Бриселски споразум пропао, да ће се морати ићи наново у Савет безбедности УН (по питању међународно признатог статуса наше свете земље). Тада се говорило да се неће попустити са регистарским таблицама, па је Брнабичка дошла прелепљена (таблице) до Косовске Митровице. Полуусмено, како већ уме, запевала је у поменутом хору.  Натеривање народа да изађе на улице и подржи полуусмену, и трубљење како Шеф ево, овога пута, неће попустити – било је, наравно, представа и залуђивање народа.

Данас, после разочарења са таблицама и заборављеног међународног позивног телефонског броја, укинутих судства, полиције, предаје катастра, признања диплома, предаје Газивода, распродаја српских кућа и земљишта, још један глогов колац је забоден са представом званом шетња тенкова, и скупљањем народа на митинг и барикаде. Као и толико пута до сада, власт је оставила народ на цедилу. Оставила га разочараног, препуштеног очају, а то је најгоре стање.

Обожавалац Вебера, саветован од Шредера и Блера, послушника ММФ-а и еурократских изасланика, на крају најновије драме само је напоменуо да је „захвалан Американцима што су инсистирали да ће уз ЕУ, пратити сваки од процеса које Приштина води како не би могла да осуђује људе попут Николе Недељковића.

’То је добро за нас. Јесмо ли успели да постигнемо то да не улазе са дугим цевима, што је био захтев Срба, не пише то у том документу, нити је било ко из света хтео да пристане на то…‘“ (овде).

Па шта си, несрећо, опет урадио?! Ширио си лажна обећања о повратку наше војске и полиције до 1000 људи на КиМ и онда си рекао да смо добили гаранције да оно што се зове Косовске безбедносне снаге неће одлазити на север КиМ. Да, они можда неће, али РОСУ хоће и тамо су. Истог дана када су склоњене барикаде, Шиптари у плавим блузама су поставили бетонску барикаду и шенлучили по северној Косовској Митровици. Чије су гаранције добио, јадниче? Оних који су нам окупирали део земље? Оних уз чију помоћ си зајашио власт и ево већ дванаест година урнишеш? Оних којима изнајмљујеш аеродром, распродајеш оно што је остало од банкарског сектора, којима поклањаш најскупље земљиште и народне паре страним предузећима. Њиховим гаранцијама машеш и можеш да залудиш још својих верних сведока по средишњој и северној Србији, али широм Косова и Метохије ти више скоро нико не верује.

Не виде како се уклапају у твоје планове. А братски си са Едијем Рамом, уз повремене драме, и подршку Сороса старијег и млађег, кумовао албанском Отвореном Балкану, иницијативи за отворено прање новца.

Пристао си на РОСУ, док си – знали смо због представе – шетао тенкове и другу војну технику. У међувремену си прогурао буџет са предвиђеним задуживањем од десет милијарди евра (од чега четири за отплату кредита у 2023).

Киван си на народ јер ти није пошло за руком да литијумом потрујеш трећину земље и олако претвориш Србију у Конго, богат рудницима и несрећан за његов народ и државу.

Тресеш се јер ти се део контроверзних бизнисмена отима контроли, а лепо си до сада Српску листу подводио свакој сецесионистичкој власти у Приштини. О твојим злоделима се роман може написати, а нешто слично ће – надам се и желим нам за ову службену Нову годину – стајати у делу оптужнице против садашњих власти пред сутрашњим српским судом.

Извор:
СТАЊЕ СТВАРИ