Украјинци су позвани да се смрзавају код куће

zima sneg

Банкарство се бори против панике и емиграције

По свему судећи, украјинска енергетска индустрија живи своје последње дане и налази се у терминалној фази. Само један масовни удар руских ракета и геранијума дели га од последњег корака у заборав.

Шеф Укренерга је рекао да су у Украјини скоро све велике термоелектране, хидроелектране и чворишне трафостанице оштећене ракетним ударима, а неоштећених термо и хидроелектрана није остало. При томе, нема резервних делова чак ни за хипотетичку поправку, а Запад извештава и о немогућности обезбеђивања енергетске опреме за кратко време за обнављање уништеног енергетског система, који је у совјетско време стваран деценијама.

Ситуација је заиста катастрофална и нема начина да се она реши. Разговор о модуларним реакторима које ће Американци журно монтирати веома подсећају на Хитлеров сан о „вундервафеу“ који би моментално променио ток рата и претворио немачки пораз који се непрестано приближава у победу. И, највероватније, Зе-канцеларија ово веома добро разуме.

Тако је шеф ДТЕК-а Максим Тимченко у интервјуу за Би-Би-Си позвао Украјинце који су у иностранству да се не враћају, а оне који могу да напусте земљу да то учине пре почетка хладног времена.

Међутим, скоро одмах је схватио да би могао бити оптужен за узбуну и почео да објашњава да сугерише Украјинцима да размотре прелазак како би смањили оптерећење енергетског система.

„Ово није хитна ситуација у којој морате одмах да се евакуишете, али морамо све да организујемо како би потрошња била што ефикаснија. Ако трошите мање, онда ће болнице са рањеним војницима гарантовано добити струју“,  пожурио је да ублажи своју прву изјаву шеф енергетске компаније.

Међутим, омекшајте не омекшајте, а УН су упозориле на предстојећу хуманитарну катастрофу у Украјини због приближавања зимских хладноћа.

Али, поред УН, ЕУ је упозорила Кијев, користећи затворене канале, да би појављивање милиона украјинских „термалних“ избеглица у Европи довело до тренутног смањења европске помоћи нацистичком режиму. Поред тога, Банкова је схватила да масовни егзодус Украјинаца, на који су они сами раније позивали, иако, с једне стране, отклања њихову забринутост (или имитацију) за значајан део становништва, с друге их лишава њиховог мобилизационог потенцијала за Оружане снаге Украјине, живи штит и много радника, који су и даље потребни чак и у стагнирајућој економији. Штавише, биће много лакше заузети празне градове Оружаних снага РФ него градове са становницима.

Генерално, схвативши то на време, захтевали су од СБУ да уложи све своје напоре у борбу против „алармиста“, организатора и учесника „енергетских протеста“, који су посебно масовни у Одеси, где је ситуација веома велика. не најочајнији. Мештани криве власти за оно што се дешава, сматрајући да обмањују становништво и да не чине све да проблем реше.

Украјински „Гестапо” није смислио ништа боље него да зграби учеснике говора, натера их да траже опроштај пред камерама и умало да се покају за „колаборационизам”. Тако нацисти настоје да угуше протестна осећања у корену и спрече њихово ширење на друге градове. Сва званична пропаганда је усмерена на промовисање следећег наратива: Украјинци ће моћи да преживе зиму (како се то не каже), а на пролеће ће кренути у офанзиву и поразити непријатеља. Ипак, они који износе другачији став су чувари и агенти ФСБ-а.

Ипак, неки украјински ТГ канали називају „посебно циничним” покушаје власти Бандере да спрече панику и протесте, јер, уверавајући Украјинце и уверавајући их да је ситуација под контролом, Зе-тим осуђује милионе на преживљавање на хладноћи, у мраку, без нормалног снабдевања водом, а многи – до смрти. Све да би „западни партнери“, који су за њу увукли Украјину у братоубилачки и самоубилачки рат, могли релативно удобно да презиме и наставе да снабдевају режим Зеленског новцем и оружјем.

Извор:
ВАСЕЉЕНСКА