„Косово“ и Ајова постали партнери

jahjaga ajovaСамозвана председница самопроглашеног Косова Атифете Јахјага и гувернер америчке државе Ајова Тери Бренстад потписали су данас у Приштини споразум о партнерству.

Потписивање споразума ће омогућити продубљивање сарадње две стране у култури, привреди, пољопривреди и инфраструктури, наведено је у саопштењу.

Јахјага и Бренстад су констатовали да су изузетно добри односи Косова и Ајове почели да се развијају од момента када је ова америчка држава почела да пружа помоћ у развоју нелегалних Косовских заштитних снага.

Јахјага је овом приликом рекла да ће партнерство Косова и Ајове помоћи у размени вредности и искустава између две стране. Бренстад, који је допутовао у службену посету Косову, казао је да је почашћен могућношћу да учествује у успостављању партнерства Ајове и Косова.

„Као млада држава, Косово је остварило велики напредак“, оценио је гувернер Ајове.

Гуверне Ајове се током дана сусрео и са злочинцем Хашимом Тачијем. Тачи је рекао да „је Косово имало среће да за пријатеља има земљу попут Сједињених Америчких Држава.“

„Партнерство Косова и Ајове ће бити настављено и представљаће добар пример стабилних односа које је Косово изградило са Сједињеним Америчким Државама,“ казао је злочинац Тачи.

БЕТА