Амерички неонациста потврђује злочине својих украјинских сабораца

maklelan

Амерички неонациста Кент Боунфејс Маклелан

Паравојни батаљон Торнадо радио је најстрашније ствари које сам у животу видео, рекао је Кент Боунфејс Маклелан, учесник рата у Донбасу 2014, али и садашњег руско-украјинског сукоба

Кент Боунфејс Маклелан, амерички неонациста с Флориде који се придружио фашистичкој групи Десни сектор током рата у Донбасу и потом се вратио у Украјину да се бори с батаљоном Азов у јануару 2022, разоткрива многе лажи које су кружиле о пучу на Мајдану, тренутном сукобу у Украјини и о веома снажном утицају националистичких покрета у тој земљи.

„У случају да се свет пита шта се десило са свим правим скинхедсима, сви су отишли у Украјину“, изјавио је Маклелан у интервјуу на Телеграм каналу Хуана Синмиједа, који документује кршења људских права у Украјини.

Маклелан, син фронтмена неонацистичког рок бенда Брутал атак, имао је бројне сукобе са законом због субверзивних, расистичких активности. Њега и друге чланове расистичке организације Амерички фронт привео је ФБИ у мају 2012. због припремања терористичких аката против етничких мањина на Флориди.

Те активности су га и навеле да отпутује у Украјину 2014. Амерички фашистички кругови у којима се кретао имали су директне везе и редовне контакте с националистичким групама на челу Мајдана, као и с десничарским покретима у другим оближњим земљама, укључујући Финску, Грузију и Летонију.

Упитан да ли је америчка влада била упозната с његовим првим радњама у Украјини, одговорио је неодређено – да је откривен док је подучавао Украјинце компјутерској техници тровања ДНС-а, па су Американци „хтели да помогну“. „Нису хтели имена или било шта, али су хтели да прате ситуацију. Без ове подршке био бих оптужен за кршење [закона] америчке неутралности“, тврди Маклелан.

Сведок ратних злочина

По окончању мајданског пуча мрежама се шире призори злостављања руског становништва, а издвојио се снимак обешене труднице и њеног супруга. Више веб-сајтова за проверу чињеница које финансирају украјинске и западне владе, укључујући неонацистички Стопфејк, прогласили су тај снимак лажним, и то поново када су језиви прикази поново изашли на видело пошто је почела руска специјална операција у Украјини.

Међутим, Маклелан потврђују да су ти видео-снимци стварни. Он се заправо и види на снимку распећа.

„Сећам се да су ме замолили да фотографишем чланове Ајдара и Торнада како позирају с лешевима линчоване трудне жене и човека за кога су рекли да јој је муж“, рекао је он и додао да је то ритуално убиство било превише екстремно чак и за његов насилнички укус.

Што се тиче Торнада, Маклелан каже да је фашистички паравојни батаљон „далеко најужаснија ствар коју сам икада видео или са којом сам се суочио у животу“.

Припадници Торнада брутално су мучили заробљене борце и цивиле у Донбасу. Маклелан је учествовао у неким „испитивањима“ Торнада и претпоставља да су „исти методи спровођени и на Русима“ мислећи на заробљенике украјинско-руског сукоба.

Чак је и украјинска влада похапсила неке припаднике ове фашистичке формације, али су избегли оптужбе за ратне злочине и обично су добијали лаке казне. На пример, оснивач батаљона Руслан Онишенко, садистички педофил, добио је само 11 година затвора 2017. Он је један од неколико бораца Торнада које је председник Украјине Владимир Зеленски пустио из затвора од почетка сукоба и послао у борбу против Руса.

Азов је био у преговорима са ЦИА и Пентагоном

По повратку у Украјину почетком ове године Боунфејс се пријавио у батаљон Азов и брзо се укључио у борбе за Маријупољ, где је био сведок „многих гнусних“ ствари.

bounfejs

Американац Боунфејс као припадник злогласног украјинског батаљона Азов

Рану фазу битке описао је као „много пуцања у апсолутно ништа, и много војника који не знају шта да раде“, и додао да се осећала јака подељеност међу грађанима Маријупоља оријентисаним проукрајински или проруски.

„За то време“, наводи Макленан, „Азов је био у преговорима са ЦИА и Пентагоном, који су водили обавештајне операције током тамошњег рата.“

Макленан сматра да је „мешање Америке у Украјину“ изазвало руску реакцију. Иако не гледа на Русију као на „жртву“, свестан је да су земљу провоцирали Кијев и Запад.

Такође, рекао је да његови сународници располажу дезинформацијама о конфликту у Украјини и да мисле да Руси тек тако, без икаквог разлога, бомбардују наоколо.

Боунфејс се вратио у Америку након што су ухапшени оперативци украјинске службе безбедности који су планирали да га убију док је био у болници у Кијеву. Наставља да подржава Азов.

Сматра да се у Украјини заправо воде два рата – један воде националисти а други држава, те предвиђа да ће се Кијев одрећи Азова и других националистичких група кад више не буду користили циљевима НАТО-а.

Макленан закључује: „Волео бих да видим како се Русија једноставно вратила кући, а док је влада у Кијеву слаба, да се деси још једна [Мајдан] револуција.“

Извор:
РТ