Безакоњем инсталирају “државу“ Косово

Албанац љуби НАТО војника у Гњилану 1999.

Албанац љуби НАТО војника у Гњилану 1999.

Текст и фотографије: Зоран Влашковић

Такозвано независно Косово је проглашено гажењем: Повеље ОУН, гажењем Бечке коненвеције о дипломатији из 1961 године, гажењем Хелсиншког споразума од 1. августа 1975. године, гажењем начела ОЕВС–а којa се заснивају на декалогу (десет тачака) Хелсиншког споразума, гажењем посебне Одлуке ОЕБС–а из 1991. године  којом се прецизира да мањине у земљама чланицанама ОУН немају право на одцепљење и самоопредељење, гажењем Устава суверене државе Србије и гажењем важеће Р – 1244 СБ ОУН.

Докле год постоји Резолуција 1244 она брани да Косово постане међународно призната држава. По овом документу, Косово је протекторат, што је за Србију подједнако важна одредба као и она да је саставни део Србије. Уз то, Резолуција 1244 има две важне карактеристике – трајност и правну обавезност, који не иде у прилог Приштини.

Кфор Немац и Американац

Кфор Немац и Американац

Р – 1244  у први план ставља њену одредбу о територијалној целовитости СР Југославије, односно њене сукцесорке Србије, у чијем је саставу Косово и Метохија. Косово је Србија све док Београд чува Резолуцију 1244.

Друга добра ствар у Рeзолуцији 1244 је то што она, за разлику од свих других, није донета на годину дана, него трајно, ad infinitum, штo значи да може бити укинута или промењена само уз сагласност свих пет сталних чланица Савета безбедности УН, или у договору са Србијом.

Немачки војници 2011. године код Зубиног Потока

Немачки војници 2011. године код Зубиног Потока

Западу и Америци је познато да никада ниједна национална мањина у Европи није добила државу. Ни Баскија, ни Каталонија, ни Корзика, ни Северна Ирска, ни Курди…. Баш нико, јер им такво право не припада. Нико није добио, само се то десило са Косовом, правним и физичким насиљем и по диткату Америке и земаља Квинте.

Према свим међународним докуметима припадници националних мањина  имају право у области културе, образовања, а највише што могу добити у једној земљи  је територијална аутономија, уз услов ако на то пристане та земља.

Оно што Србију као чланицу ОУН, (од 1. новембра 2000. године), ОЕБС – а….  чини сувереном државом је и то, да је Србија у чланство ОУН примљена као посебна држава  у АВНОЈ – евским границама и то на основу одлуке Међународне мировне конференције у Хагу 1991. године.

Немци на Хитлеровим  фашистичким бункерима заосталим из Другог светског рата на Јарињу 2011. на северу КиМ

Немци на Хитлеровим фашистичким бункерима заосталим из Другог светског рата на Јарињу 2011. на северу КиМ

Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије  да она у свом писменом захтеву за пријем  у ОУН  изричито нагласи да  Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ – евским границама, са Косовом и Метохијом као њеним саставним делом.

Подсетимо  да земље Запада и Америка газе и   Хелсиншки договор који је  дипломантски споразум, ког су 1. аугуста 1975. године  у Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава (осим Албаније, која га је ратификовала тек у септембру 1991), те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Шетња Кфороваца у северном, српском делу Косовске Митровице

Шетња Кфороваца у северном, српском делу Косовске Митровице

У тачки  3.  Хрлсинског споразума се говори јасно  о  неповредивости граница европских држава  а у тачки 4. о  неповредивости територијалног  интегритета  европских држава.

Апсолутни аргументи Србије, да је Косово и Метохија саставни њен део,  су и да Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“.

И на крају Америци и  Западу се мора рећи, онима који желе  силом да скраћују Србију, да Србија   неприкосновено поштује свој  Устав Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Оно што је кључно у свемо увеом је да Србија на својој територији, Косову и Метохији, не може нити жели  легализовати безакоње Запада и Америке.