Евгениј Сатановски: САГА О ПОЉСКОМ ТРАКТОРУ

raketa

Из живота идиота: шта ли је то укопало пољски трактор и сушару за жито? Летонија, Естонија, Украјина, добар део пољског руководства и многи други на западној – „исправној“ страни историје (као и политике, геополитике, агитације и пропаганде која сад код свих тих идиота замењује новинарство) одмах су рекли: руске ракете! Зашто Руси?! Из чистог садизма. Познато је да је Русија земља злих и неодговорних тролова, регионална, некадашња суперсила са раскомаданом економијом и империјалним комплексима, увек била и остала на страни светског зла. Њоме владају тотални диктатори, за које гласају кметови који су постали робови. Такав је то потпури запањујуће објективних мишљења, од Обаме до Пугачове. И плус медведи шетају нашим улицама. А плинске пећи, машине за прање веша, бојлере и клима-уређаје никад нисмо имали и немамо. А из оних које смо имали, повадили смо све чипове – ваљаће за ракете.

Несумњиво је штета за двојицу погинулих, без обзира на то да ли су били трактористи или случајни пролазници. Људи су. Да су то били пољски политичари, дођавола с њима, али не можеш тек тако тај народ дићи у ваздух и придавити. Они ће и сами, својом урођеном ароганцијом и бахатошћу, са великим задовољством свакога средити. Они просто воле да малтретирају комшије – без тога живот не могу да замисле. А такође воле да своје покровитеље и савезнике увлаче у велике невоље. Не баш толико као украјински начелници, али скоро исто. Иако су у овом случају некако врло брзо сви променили тон – од недвосмислено оптужујућег у љутито упитни. Неко је телефонирао Варшави, или шта? Ко? Нису они сами укапирали да нико неће започети нуклеарни рат због њиховог трактора. Оних који би то схватили и понашали се адекватно, нормално, паметно и пристојно, одавно нема у пољским властима.

Притом, Пољаци немају никакву идеју како да прибаве или измисле доказе да су ракете биле управо руске, а фрагменти руских ракета са одговарајућим ознакама, које Украјина лако може да обезбеди и које ће им несумњиво обезбедити, очигледно одатле још нису достављени. Или нису укапирали, или су били заузети нечим другим. Можда истрагом: ко је тачно од украјинских оператера С-300 треснуо по територији Пољске? Или су можда телефонирали контра-агентима у Вашингтону, по обичају захтевајући више новца и оружја. Овакав повод се мора искористити! Зеленски, несимпатична реинкарнација Остапа Бендера, који Украјином, на њену несрећу, командује, пред потенцијалним донаторима савршено уме да плеше сопствену верзију лезгинке, уз обавезни рефрен „дај паре“. Он то ради исто тако професионално као што зечји мрда носом поцрвенелим од прекомерне употребе кокаина.

Међутим, не ради се о њему. Северноатлантска алијанса се после првих суманутих оптужби на рачун Москве претвара да разуме ситуацију. Али која је сврха разумевања? Постоје и сателитски подаци. Као минимум, Американци не могу да их немају и да их за максимално пола сата представе и Пољацима и целој „светској заједници“. Штавише, „двадесеторица” је управо прошла – инцидент са трактором и сушаром за жито промашио је за један дан. И шта, где су подаци? Уместо одговора, тишина – као и поводом малезијског „Боинга“. То јест, Американци немају никакве реалне податке који би потврдили верзију руског трага, а из неког свог разлога њихови војни и други ресори не желе да их лажирају. Или не желе да буду ухваћени у очигледној лажи, или заиста схватају да ни поменути трактор, ни цела Пољска нису вредни краја историје (ЊИХОВЕ историје, са апсолутном гаранцијом), који читава ова сплетка може лако да обезбеди.

Па пошто ће трула и смрдљива руска и „либерална“ опозициона јавност, без обзира на место њеног физичког лоцирања, очигледно наставити да форсира тему руске агресије на као јагње Божије невину Пољску, за шта имају довољно памети (неће је имати довољно ни за шта друго, али шта да се ради: овим људима је Свевишњи памет ускратио), скицирајмо још две-три верзије. Нека се мало позабаве. Прва. То нису биле просто руске ракете, већ ракете камиказе. И њима су управљали не чипови повађени из заробљених украјинских веш-машина, шпорета и клима-уређаја, већ фанови-самоубице – највероватније лично Петров и Баширов. Друга. То су биле иранске ракете. Зар нису Американци поставили ПВО у Пољској и Румунији да би се од њих заштитили? Tрећа. Ракете су биле севернокорејске. Зашто? Па зато. Четврта и последња: били су то ванземаљци у савезу са Путином. На летећим тањирима белоруско-сиријске производње. И ову могућност треба пажљиво размотрити…

Извор:
ИСКРА