Шиптари с Косова пуцали на Жандармерију!

zandarmerija

Меци су фијукали са свих страна. Чули смо како се забадају у стабла и како кидају лишће са дрвећа, казала очевидац Ратомирка Павловић

КУРШУМЛИЈА – Припадници Жандармерије сукобили су се вечерас у атару куршумлијског села Боровац на административној линији са Косовом са наоружаним Албанцима са Косова који су крали шуму! Како јавља извештач агенције Бета, оружани сукоб је трајао око пола сата и за сада није познато да ли је било жртава!

Извештач је у атару села Боровац видео неколико санитетских возила и велики број припадника Жандармерије. Према тврдњама мештана и незваничним информацијама из извора полиције, наоружана група Албанаца прешла је административну границу и у атару села Боровац покушала да илегално сече шуму. Том приликом они су напали припаднике Жандармерије који су се налазили у близини.

Председник Савета Месне заједнице Мердаре Часлав Милошевић рекао је за Бету да је оружани сукоб трајао око пола сата.
„Пуцало се као да је рат. Из више врста наоружања. Поред јединачне паљбе чула се и рафална. Мештани овог села су врло узнемирени и уплашени“, каже Милошевић. Мештанка Ратомирка Павловић (65) рекла је да се инцидент догодио у близини њене породичне куће.

„Меци су фијукали са свих страна. Чули смо како се забадају у стабла и како кидају лишће са дрвећа“, казала је Ратомирка Павловић. У селу Боровац живи двадесетак мештана међу којима је петоро деце. Мештани кажу да су сви јако узнемирени и упласени, јер ово није први пут да избијају оружани инциденти у близини њихових кућа. У протеклих десетак дана ово је трећи оружани инцидент у овом селу.

Припадници Жандармерије вечерас нису желели да дају информације о најновијем оружаном инциденту на административној линији са Косовом. Жандармерија вечерас није дозволила новинарима да уђу у село из безбедносних разлога. Како незванично сазнајемо на терену је акција хапшења Албанаца који су илегално секли шуму и том приликом напали припаднике жандармерије. Још нема података да ли има рањених.

БЕТА