ПРОВОКАЦИЈА: Албанци прете отцепљењем три општине са југа Србије!

ovk-siptari

Председник општине БујанПРОВОКАЦИЈА: Албанци прете отцепљењем три општине са југа Србијеовац Муслију каже да Албанци хоће да ураде оно исто што су урадили Срби са севера КиМ

БЕОГРАД – Пусте жеље.

Након одлуке одборника српских општина са севера Косова о конституисању привремене Скупштине Аутономне покрајине КиМ, председник општине Бујановац Јонуз Муслију затражио је да Албанци из те општине и општина Прешево и Медвеђа прогласе Скупштину Прешевске долине. Он је рекао да су Срби са севера Косова оснивањем Скупштине прогласили аутономију на Косову и најавили отцепљење и припајање Србији, што би „морали да ураде Албанци на југу Србије“.

Председник Владиног Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Зоран Станковић каже да је ово само исхитрена реакција прешевских Албанаца и да нема никакве основе за паралелу између одлуке Срба са севера Косова и тежње Албанаца с југа Србије.

– То је само политичка провокација и не треба јој придавати никакав значај. Све о чему хоће да разговарају Албанци с југа Србије обухваћено је темама које је усвојила Влада. Они су већ имали сусрете с премијером Ивицом Дачићем и вицепремијером Александром Вучићем. Верујем да ћемо доћи до решења њихових проблема и захтева – каже Станковић.

КУРИР