Дачић: Радимо све што можемо на имплементацији

dacic-ivica-izdajnik

ГОЛИЈА – Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Београд ради све што је у његовој моћи да бриселски споразум са Приштином буде имплементиран.

Истакавши да Београд не потписује споразуме да их не би спроводио, Дачић је навео да ће сутра у Бриселу са ратним злочинцем Хашимом Тачијем и високом представницом ЕУ Кетрин Ештон наставити разговор о примени тог споразума, као и у уторак са Ештоновом у Београду.

Упитан да ли ће формирање привреме скупштине КИМ у Звечану и одбијање ткзв. косовског парламента да усвоји Закон о амнсестији онемогућити имплементацију бриселског спроазума Дачић је рекао и да не види „друго могуће решење осим овога што је договорено“ .
„Морамо да будемо свесни тога да је имплементација бриселског споразума нешто преко чега ће међународна заједница ценити озбиљност и кредибилитет државе“, рекао је Дачих новинарима на Голији.

Он сматра да је тај споразум у највишем интересу и грађана Србије који живе на Косову и Метохије и целе Србије.

Према Дачићевим речима, захваљујући бриселском спроазуму „Срби су постали фактор који је међународно признат“.
„Уложићемо максималан напор да Срби искористе прилику која се пружа бриселским споразумом да на такав начин бране наше националне државне интересе и своју безбедност“, рекао је он.

Све до сада што је рађено тумачено као илегално а од сада (потписивања бриселског споразума) то је потпуно легалан пут уз помоћ којег се може чути шта мисли српски народ на КИМ, рекао је он.

Дачић је претходно положио камен темељац за изградњу објекта за смештај Жандармерије на Голији.

ТАНЈУГ / СРБИ НА ОКУП