ДРАГАН ДОБРАШИНОВИЋ: Напад на Северни ток и САД као земаљска филијала пакла

Severni-tok

Теоретски, могли су то да ураде и Руси. За то би се, сигурно, у главама маштовитих могло пронаћи логично објашњење. Наравно, у питању би морали бити веома, веома креативни људи, односно читави тимови задужени за осмишљавање паралелне стварности.

Реч је, разуме се, о терористичком нападу на гасоводе Северни ток 1 и 2, чија су три крака истовремено нападнута и оштећена и из којих већ пар дана у Балтичко море, негде близу данске обале, цури руски гас.

Али, хајде да ипак призовемо логику и реалност у помоћ. Руска страна је већ обуставила испоруке гаса европским земљама Северним током 1, а Северни ток 2 због одбијања Немачке, који је директна последица притисака САД, никада није сертификован, односно никада није прорадио. Руси, свакако, до даљњег немају намеру да преко ових гасовода испоручују свој гас.

Због чега би онда неко ко је већ обуставио испоруку своје робе, прибегао уништавању сопствене инфраструктуре за њену испоруку, ако тај неко непосредно одлучује хоће ли испоруке бити или неће? Ако већ можете прекидачем да искљичите светло у соби зашто бисте, пошто сте то већ урадили, у руке узели мотку и полупали све сијалице и лустере? Или, уколико сте одлучили да неки временски период не користите аутомобил, исто то возило полили бензином и запалили? Не изгледа логично, је л’ да?

Ово је била логика. Хајде да сада призовемо у помоћ реалност. Мотив, као базични елемент неопходан за извршење било које неподопштине, у конкретном случају има само једна страна. И то баш она која је увукла Украјину у ужасан и самоубилачки рат, која на земљама Европске уније изводи показну вежбу дисциплиновања вазала, коју ће њени грађани плаћати смрзавањем, губитком радних места и сиромаштвом, а можда и још понечим и која, гле чуда, предузима све како би свој вишеструко скупљи гас наметнула као доминантну опцију за европски континент.

Уз мотив, за извршење криминалног чина неопходна је намера. Сједињеним Америчким Државама тога никада није мањкало. Уосталом, зар није пред сам почетак сукоба у Украјини Џо Бајден изговорио: „Ако Русија нападне Украјину, ако тенкови и војници пређу границу Украјине, онда више неће бити Северног тока. Завршићемо с њим. Обећавам вам, ми то можемо“?

Ове Бајденове речи делују као прилично озбиљња претња у којој је експлицитно наведен и трећи битан, односно неопходан елемент за извршење криминалног акта – средство. Нема никакве сумње да САД располажу опремом која је довољно разорна и маневарски способна да направи хаварију каква се на Северном току 1 и 2 управо догодила. Уосталом, Бајден је јасно изговорио да они то могу.

И где смо сад? Упињаће се, наравно, и САД и идиотска ЕУ администрација да докажу како су ово урадили Руси и њихов злочиначки председник Путин. Ићи ће логиком да ће њихови грађани, који су уз хиљаде лажи прогутали и ону да Руси бомбардују нуклеарну електрану која је у њиховом поседу, прихватити и ово изобличење стварности. Срећу им мало квари Радослав Сикорски, бивши министар спољних послова Пољске и садашњи посланик Европског парламента, који је на твитеру егзалтирано честитао Сједињеним Америчким Државама на успешно изведеној акцији. Али добро, он се брже боље након тога исправио и објаснио да не располаже поузданим информацијама да је то баш с те стране дошло. Више се одушевио на бази утиска и јаке жеље.

Све то, сва перверзна кампања која је већ почела неће, ипак, моћи да код људи са елементарно здравим разумом и макар основним историјским и политичким образовањем доведе у питање правилно разумевање следеће три чињенице:

1. САД су терористичка и једина истински одметничка држава одговорна за милионе страдалих људи, жена и деце у последњих 70 година.

2. САД су једине имале у стицају мотив, намеру и средства да изврше терористички напад на Северни ток 1 и 2.

3. САД су директно одговорне за терористички напад на Северни ток 1 и 2 који су осмислиле и спровеле у намери стварања доминантног положаја у снабдевању Европе гасом и остваривања екстремног профита.

Биће, свакако, оних којима опет неће бити јасно и који никада неће схватити да су САД, односно њихова актуелна администрација и дубока држава земаљска филијала пакла. И оних који ће то свесно, било за плату, било због идеолошке затуцаности, одбијати да прихвате и сву одговорност пребацивати на другу страну. Свако ће, опет, бити у својој улози и радити свој посао.

А кад смо већ код пакла, рече неком приликом велики амерички писац Чарлс Буковски да је „доброту понекад могуће пронаћи и усред пакла“. Уз извињење свим његовим поштоваоцима, ипак ћу бити слободан да додам да то што као изузетак важи за пакао, не важи и за левичарску америчку администрацију предвођену Џо Бајденом. Они су, ипак, пакао пакла.

Извор:
ИСКРА