ТАДИЋ ОДБИО ЛГБТ ТРАКУ, ОГЛАСИО СЕ И ФСС: ОВО ЈЕ СТАВ САВЕЗА ПОСЛЕ БУРЕ КОЈУ ЈЕ ИЗАЗВАО КАПИТЕН

reprezentacija srbije

Раније се у току дана појавила информација да је капитен фудбалске репрезентације Србије, Душан Тадић, одбио да носи траку дугиних боја на предстојећем Мундијалу, а убрзо је стигла реакција из ФСС.

Генерални секретар Фудбалског савеза Србије, Јован Шурбатовић, потврдио је да се Орлови неће прикључити наведеној иницијативи а затим је и образложио ову одлуку кровне организације српског фудбала.

Тачно је да смо добили упит да се прикључимо иницијативу и да нисмо на њега позитивно одговорили, јер смо фокусирани на фудбал. Све што би могло да изазове провокацију било које врсте код наше јавности и навијача или било схваћено као вид политизације је за нас неприхватљиво.

Шурбатовић

Он је додао и да ФСС поштује право слободног изражавања ставова, али да не желе да учествују у стварима које немају везе са фудбалом.

Држимо чисто спортску и политички неутралну позицију. Тај став смо изнели и на састанку у Дохи када су инициране разне идеје. За универзалне поруке типа “Стоп wар” и “Пеаце” смо увек за, али је питање траке дугиних боја за наше друштво веома осетљиво и непотребно. Фокусирани смо само на фудбал. Међу нашим навијачима има припадника разних друштвених група и верских заједница, ми поштујемо право на слободно изражавање ставова сваког појединца, али понављамо – ове теме нису примерене фудбалу и стадиони нису место за такве ствари. То је став ФСС.

Генерални секретар ФСС

Поред Србије, из Европе у кампањи “Једна љубав”, неће учествовали ни Хрватска, Португалија, Шпанија и Пољска.

Извор:
ИФН