Константин Косачов: Након референдума напад на ослобођене територије сматраће се нападом на Русију

КонстантинКосачов

Након референдума напад на ослобођене територије сматраће се нападом на Русију, изјавио је потпредседник Савета Федерације Константин Косачов.

„После референдума, заштита људи у овом региону неће бити наше право, већ наша дужност. Напад на људе и територије биће напад на Русију. Са свим последицама“, написао је Косачов на Телеграму, пренела је агенција РИА Новости.

Истакао је да се више неће водити рачуна о мишљењу Запада.

„Признавање или непризнавање резултата референдума на слободним територијама је чисто унутрашње мишљење америчких политичара и њихових слуга, уплашених предстојећим сломом једнополарног света“, рекао је Косачов.

Како је рекао, изјаве генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга и шефа дипломатије ЕУ Жозепа Бореља потребно је да се стављају у исти кош са њиховим обећањима да се неће ширити НАТО и да је то само одбрамбени савез.

Према његовим речима, људи су важнији од мишљења оних који су себе називали непријатељима Русије, Руса, па чак и руске културе.

„Ово је њихов сопствени избор, али ми, као и становници Крима 2014. године и данас становници ослобођених територија Украјине, имамо право да сами бирамо“, нагласио је Косачов.

Извор:
НСПМ