Донета одлука: Одржаће се референдум у Херсонској области

herson

Администрација Херсонске области донела је одлуку да распише референдум за улазак региона у састав Руске Федерације, саопштио је шеф администрације Владимир Салдо.

„Поштовани становници Херсонске области! Размотривши обраћање јавних организација и становника региона, руководство администрације Херсонске области одлучило је да одржи референдум о уласку Херсонске области у састав Руске Федерације“, написао је Салдо на свом телеграм каналу.

„Сигуран сам да ће руководство Руске Федерације прихватити резултате референдума и да ће Херсонска област постати део Русије, као пуноправни субјект јединствене државе. Сигуран сам да ће улазак Херсонске области у састав Руска Федерација дати сигурност нашем региону и отворити нове могућности на путу повратка мирном животу. То ће бити и тријумф историјске правде“, сматра шеф администрације Херсонске области.

Он је рекао је да ће се после референдума обратити председнику Русије Владимиру Путину како би што пре правно потврдио резултате.

Раније је Јавни савет Херсонске области апеловао на челника региона да се одмах распишу референдум о уласку у састав Руске Федерације.

Извор:
СПУТЊИК