Од поноћи на снази и уредба о пререгистрацији српских таблица. На административном прелазу Јариње мирно. Видљиво појачано присуство Кфора

epa02939882 German NATO peacekeepers unload barbed wire near the main bridge of the ethnically divided town of Mitrovica, Kosovo, 28 September 2011. Serbia refused to continue negotiations with Kosovo on 28 September when the European Union turned down its demand to change the agenda and open talks about the ongoing violence in the Serb-dominated north. Kosovo declared independence from Serbia in 2008, but Belgrade has vowed never to reconcile with it. Serbia politically and financially supports its compatriots in the north, encouraging them to continue resisting Pristina's rule.  EPA/VALDRIN XHEMAJ

Од поноћи је почела примена споразума о личним документима између Београда и Приштине, а рано јутрос на административном прелазу Јариње ситуација је мирна.

Од поноћи је на снази и уредба о пререгистрацији српских таблица, а како јавља извештач Танјуга, на прелазу нема возила, али се очекује да се и даље на регистарске ознаке на аутомобилима у оба правца лепе стикери као што је било јуче.

У близини Јариња видљиво је појачано присуство Кфора, чији се припадници налазе на око два километра од прелаза.

На око 800 метара удаљености постављен је већи пункт косовске полиције и њихове специјалне јединице.

На прелазу су на видним местима постављене табле са „дисклејмерима“, односно обавештења у којима се објашњава да се омогућавање коришћења личних карата које је издала Приштина врши искључиво из практичних разлога, ради омогућавања слободе кретања и да се то не може тумачити као признавање једнострано проглашене независности тзв. Косова.

Београд и Приштина постигли су договор о личним документима, према којем Београд укида документа за власнике личних карата које су издале привремене приштинске институције, док их Приштина неће уводити за грађане са личним картама Србије.

Извор:
НСПМ