ЕПИСКОПИ СПЦ НА ЕКУМЕНИСТИЧКОМ “САБОРОВАЊУ” У БУДИМПЕШТИ (ВИДЕО)

Andrej ekumenista“Благо човеку који не иде на веће безбожничко, и на путу грешничком не стоји” (Пс. 1:1)

У Будимпешти се од 3. до 8. јула одржава скупштина Савета европских “цркава”, на којој су учешће узели представници разних јеретичких организација- реформатори, методисти, старокатолици, протестанти и разни други јеретици, међу којима су се опет, нажалост, нашли и представници Српске православне цркве. Испред СПЦ на овом скупу појавили су се Игњатије Мидић, епископ браничевски, Андреј Ћилерџић, епископ ремезијански, као и Давид Нинов, викарни епископ стобијски Охридске Архиепископије.

ucesnici ekumenistickog skupa 1

 

 

 

 

У овој скупини “цркава” налази се 120 “православних”, англиканских, протестантских, старокатоличких и других “цркава”, које имају блиске односе са Скупштином римокатоличких бискупа у Европи.

Као и током свих других екуменистичких сусрета, и овога пута одржана је заједничка молитва у храму реформатоске организације, на којој се види присуство епископа Андреја Ремезијанског.

“Учење Православне Богочовечанске Цркве Христове кроз свете Апостоле, кроз свете Оце, кроз свете Саборе о јеретицима јесте ово: јереси нису Црква, нити то могу бити.”– Свети Јустин Ћелијски

Припремила екипа ФБ странице “Православље живот вечни”