Заменик помоћника фашиста кроји границе Србији

Габријел Ескобар, заменик помоћника секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Стајт департмента

Пише: Зоран Влашковић

Габријел Ескобар, заменик помоћника секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Стајт департмента

Откуд право земљама Квинте и западног света да кроје границу суверене државе Србије која је била на страни победника у оба светска рата?

„Мислим да морамо заборавити наратив да је Косово Србија и прећи на онај да су Косово и Србија заправо Европа“, нагласио је Габријел Ескобар, заменик помоћника секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Стајт департмента.

На КиМ преостало још око 120.000 Срба (поља црвеном бојом)

На КиМ преостало још око 120.000 Срба (поља црвеном бојом)

To  је казао обједињени амерички фашиста и политички терориста Габријел Ескобар, 26. августа након састанака у Приштини, Косовској Митровици и Београду са представницима Албанаца и Срба.

Велика личност, заменик помоћника секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Стајт департмента Ескобар је на овај начин  ставио до знања да Србија на својој територији  треба прво да легализује, призна фашизам земаља Квинте и свих других које су у Приштини успоставиле амбасаде.

А амбасаде су званично успостављење  на основу фашизма: гажењем и кршењем Повеље ОУН, гажењем и кршењем Р – 1244 СБ ОУН,  затим Бечке конвенције о дипломатији из 1961, Хелсиншког споразума од 1. августа 1975, начела ОЕБС –а која су заснована на Декалогу Хелсиншког споразума, гажењем и кршењем Устава суверене државе Србије која је била  на победничкој страни у оба светска рата.

Да појаснимо, на свим светским универзитетима се учи: да је насиље било да је оно правно или физичко,  институционализовано оруђе у вођењу унутрашње и споње политике код фашизма.

У случају једностраног проглашења независног Косова и успостављања амбасада у Приштини то правно и физичко насиље  je очигледан типичан пример фашизма.

Одкуд право, заменику помоћника  секретара у Бироу за европска и евроазијска питања Стајт департмента да  кроји границу, одузима територију једној сувереној држави, Србији која се морала изричито обавезати, на захтев Стајт департмента, да у ОУН улази са Косовом и Метохијом као својим саставним делом.

И тако је  Србија 1. новембра 2000 године примљена у ОУН. Сада Ескобар све то гази и каже да се Србија одрекне Косова и Метохије.

Која се то држава у свету до сада, фашисто Ескобару, одрекла свог народа и своје територије!?

Ниједан Србин са Косова и Метохије никада није гласао за самопроглашену “државу Косово“, нити ће.

На другој страни, уобичајено обртање теза када су западни медији у питању и питање КиМ. Кад се брани суверенитет Украјине онда је то „праведан рат“ а кад се противправно отима територија Србије и врши насиље над Србима на Косову терањем да приме документа лажне државе то је „увођење немира“.

Ко их не зна скупо их плаћа. Једини начин је на терену створити услове за спровођење Резолуције 1244 – повратак српске војске и полиције и онда преговарати.

Сепаратисти и њихови ментори разумеју само тај језик нажалост.  А кад је у питању Косово и Метохија апсолутно сви међународни споразуми и документа у вези држава су на страни Србије. Но, кад је у питању КиМ, земље Квинте и Запад  газе апсолутно све међународне споразуме и документа.

За њих је мишљење Хашког суда о Косову једино подржавајуће а добро знају да то мишљење нема обавезујући  карактер, већ су обавезујући горе наведени међународни споразуми и документа који су сви на страни Србије.