Београд: Више десетина хиљада грађана у Великогоспојинској литији од Патријаршије до Храма Светог Саве за спас Србије и против издаје КиМ

Велика литија за спас Србије, против издаје Космета, против геј параде  и окупације Запада завршена је нешто после 20 часова у Београду испред Храма Светог Саве.

И поред медијског мрака, одржан је један од највећих протеста у Србији у последњих неколико година, а народ је јасно ставио до знања да геј парада и издаја Космета не долази у обзир.

Носио је народ и руске заставе, слике Владимира Путина… Срамотни Вучићеви и НАТО „независни медији“ су практично прећутали блокирани Београд.

Испред Патријаршије и Саборне цркве у Београду од 18 часова кренула је велика литија за спас Србије против издаје Косова и Метохије, геј параде и окупације. Благослов је дало неколико српских владика, али и руски патријарх Кирил.

Према проценама, у литији се тренутно налази чак 50.000 људи, чело колоне је на Теразијама, а зачеље је и даље код Патријаршије!

И поред тога, режимски Вучићеви „медији“, као и НАТО пропагандне машине у Србији не објављују ни реч о томе да је народ преплавио улице Београда!

Н1 представио Великогоспојинску литију као „скуп шачице бајкера“

Непрегледна река људи је кренула у литију централним београдским улицама! Народ се окупио у великом броју, носе иконе, српске и руске заставе, певају родољубиве песме. Узвикује се Косову и Метохији.

У исто време, у Москви се одражава ауто-литија и скуп подршке Србији. И догађаје из Москве пратите на нашем Јутјуб каналу.

Литија ће ићи централним београдским улицама.

У Београду се очекује се велики број људи из других градова Србије.

На претходној литији у Београду 14. августа било је више од 30.000 људи.

РТС: У Београду скуп „Литија за спас Србије“

Литија под називом „За спас Србије“, у организацији удружења „Уједињени за традицију и породицу“, кренула је данас после подне од Саборне цркве у Београду, као одговор на најављену манифестацију Европрајд.

На почетку колоне су бајкери, а међу окупљенима, који држе црквена обележја и заставе Србије, су и свештеници који носе платно на коме пише „Свети оче Саво – моли Бога за нас“.

Колона са бројним грађанима, организована као одговор на одржавање Параде поноса, зауставила се у Поп Лукиној улици, где су углас изговорили молитву „Оче наш“, а појци отпевали неколико црквених песама.

Шетња је потом настављена Бранковом и Призренском улицом одакле ће преко Теразија и Трга Славија, а затим кроз Булевар ослобођења, стићи до храма Светог Саве на Врачару.

Оваква шетња се, иначе, организује скоро сваке године као одговор на Параду поноса чије је одржавање и овога пута изазвало полемике у јавности.

Извор:
НСПМ