Михајловић: Север Косова ће струјом снадбевати „нова компанија“

zorana-mihajlovicБЕОГРАД –Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић изјавила је данас да је интерес да се северу Косова и Метохије обезбеди напајање и дистрибуција електричне енергије, изразивши уверење да ће у наредном периоду бити постигнут споразум, јер је то у интересу људи који на том простору живе.

Михајловић је, поводом разговора у Бриселу, који се очекују током викенда у Бриселу о енергетици, истакла да је увек за разговор, али да „постоје одређене границе преко којих просто не можемо прећи”.

„Наш интерес јесте да северу Косова обезбедимо напајање електричном енергијом и дистрибуцију и желимо да то ради нова компанија која ће имати тај статус дистрибутера”, рекла је Михајловић у Јутарњем програму ТВ Пинк и додала да је то реално изводљиво и ствар преговора.

Према њеним речима, не одступа се од тога да Газиводе, Водоснабдевање, дакле, Хидроелектране не могу да буду у систему који тражи друга страна.

Михајловић је истакла да ће постојати Бриселски споразум и додала „не идемо даље од онога што јесте Бриселски споразум”, подсетивши да је прошле недеље завршена 10. рунда разговора.

Танјуг