Никада и нигде се једна држава није одрекла свога народа и своје територије па неће ни Србија КиМ

c35ba-zoranvlaskovic-lid

Пише: Зоран Влашковић

Хоће ли Србија истерати фашистичке амбасадоре из Приштине или ће  легализовати западни фашизам на својој територији ?

Згажени сви међународни споразуми и демократија од стране Запада и Америке  као и Устав суверене државе Србије када је у питању КиМ! Америка и земље Запада, кад је у питању суверенитет Србије скршиле и згазиле  Повељу ОУН, Р – 1244, Хелсиншки договор, принципе ОЕБС –а, Бандитерову комисију, Бечку конвенцију о дипломатији, Устав суверене државе Србије

Све што је урађено на Косову и Метохији после јуна 1999. године је  било стопостотно  кршење и гажење међународног права и апсолутно свих важећих међународних  писмених споразума међу државама од стране Америке и земаља Запада.

То гажење и непоштовање међународног права и споразума  је тако очигледно у односу на Србију да такво правно насиље има све елементе фашизма. На свим светским универзитетима од Колумбија универзитета, Харварда, Принстона, Кембриџа, Сорбоне, Каира, Токија, Јоханесбурга, Париза, Лондона, Рима, Беча, Берлина, Хајделберга, Брисела, Прага, Москве, Јејла….  написано је у уџбеницима   и учи се: “да је насиље било оно правно или физичко, институционализовано оруђе у вођењу спољне и унутрашње политике код фашизма“.

Такво правно насиље Америке и Запада, пре свега земаља Квинте, према Србији после 1999. године се даноноћно примењује у пракси, док се на другој страни Србији  приписује кривица да је одговорна  што поштује међународно право, своју територију, свој устав и свој народ и не жели отцепљење своје територије, Косова и Метохије! Србија пита Запад и Америку, Која се то држава у свету до сада одрекла свога народа и своје територије ? Никада ниједна.

Западу и Америци је познато да никада ниједна национална мањина у Европи није добила државу. Ни Баскија, ни Каталонија, ни Корзика, ни Северна Ирска, ни Курди…. Ама баш нико, јер им такво право не припада. Нико није добио, само се то десило са Косовом, правним и физичким насиљем (фашизмом) и по диткату Америке и земаља Квинте.

Према свим међународним докуметима припадници националних мањина  имају право у области културе, образовања, а највише што могу добити у једној земљи  је територијална аутономија, уз услов ако на то пристане та земља. Апсолутно нигде се не даје овлашћење да нека мањина може да се користи правом на самоопредељење у посебној држави. То је искључено.

Када је у питању Косово Запад и Америка, земље Квинте, су преко свега тога прешли.

То је апсолутно једна дрскост, антиправо и чист фашизам Запада и Америке који су применили према Србији.

Оно што Србију као чланицу ОУН, (од 1. новембра 2000. године), ОЕБС – а….  чини сувереном државом је и то, да се зна,  да је Србија у чланство ОУН примљена као посебна држава  у АВНОЈ – евским границама и то на основу одлуке Међународне мировне конференције у Хагу 1991. године  када су се позвале све републике Југославије да ће захтевати пријем у ОУН као нове државе у свијим републичким границама.

Чак је Стејт депертмент званично захтевао од Србије  да она у свом писменом захтеву за пријем у ОУН нагласи да  Уједињеним нацијама приступа у АВНОЈ – евским границама, по препоруции Бандитерове комисије.

Бадинтерова комисија је 1991. gодине  поставила  као основ за осамостаљење југословенских република, принцип авнојевских унутрашњих граница.

Све земље Запада и Америка, земље Квинте, су  гласањем у ОУН прихватиле Србију у АВНОЈ–евским границама, значи са Косовом као њеним саставним делом. Све те земље су касније признале Косово чиме су јасно погазиле  свој глас  Србије  као целовите државе за коју су гласале за пријем у ОУН.

Те АВНОЈ-евске границе нигде се не оспоравају код других република само када је у питању Србија.

За земље Запада и Америку  гажење међународног права, међународних докумената и споразума је доказ колико су те државе антиправне, антидемократске па антицивилизацијске.

Подсетимо  да земље Запада и Америка газе и Хелсиншки договор који је  дипломантски споразум, ког су 1. аугуста 1975. године  у Хелсинкију потписали највиши представници свих европских држава (осим Албаније, која га је ратификовала тек у септембру 1991), те уз њих и представници Сједињених Америчких Држава и Канаде.

Договором је призната: неповредивост граница након Другог светског рата у Европи, а 35 држава потписница се обавезало да ће поштовати људска права и темељне слободе те да ће сарађивати на економским, научним, хуманитарном и другим подручјима.

Завршна декларација је у суштини имала десет кључних точака, такозвани – декалог, које су све до једне земље Запада ставиле под ноге кад је у питању суверенитет Србије.

  • – једнакост суверених држава
  • – суздржавање од употребе и претње силе
  • – неповредивост граница
  • – територијални интегритет европских држава
  • – мирољубиво решавање спорова
  • немешање у унутрашње послове других држава
  • – поштовање људских права и темељних слобода, укључиво слободу мишљења, савести, вере и уверења
  • – једнакоправност народа уз право на самоодређење
  • – сарадња међу државама

10-поштовање правила међународног права, уз максималну дозу добре вере.

Ове земље су прекршиле и Р – 1244   СБ  ОУН по којој је Косово и Метохија под суверенитетом Србије.  Запад је кршећи ову Резолуцију и Хелсиншки договор у Приштини илегално успоставио  амбасаде, правним насиљем, значи фашизмом,  уз то, предходно признавајући такозвано независно Косово!?

Непоштовањем Уједињених Нација, Хелсиншког спореазума, принципа ОЕБС – а, Бечке конвенције о дипломатији из 1961. године….  земље Запада  у пракси над Србијом  успостављају  безакоње на Косову и настоје да одузму  територију Србије на којој ће да створе, каквог ли преседана и насиља, другу албанску дрзаву у Европу! То чине у моменту када настоје да уједине  земље Европе у  Европску Унију.

Апсолутни аргументи Србије, да је Косово и Метохија саставни њен део,  су и да Повеља УН забрањује „претњу или употребу силе против територијалног интегритета или политичке независности било које државе“.

И на крају Америци и  Западу се мора рећи, онима који желе  силом да скраћују Србију, да Србија   неприкосновено поштује свој  Устав Републике Србије (усвојеног 2006. год.) издвајајући део преамбуле да је ,,Покрајина Косово и Метохија саставни део територије Србије“ и члан 8. који гласи да је ,,територија Републике Србије јединствена и недељива“.

Србија и српски народ одлучно одбацују правно и физичко  насиље  Запада и Америке који примењују према њој у покушају отимања суверене српске територије, Косова и Метихије.

Србија на својој територији, Косову и Метохији неће легализовати фашизам земаља Квинте, земаља у чијим темељима у последња два века има више од 100 милиона  невино убијених широм света.